Când se va da votul decisiv pentru Kovesi! Președintele Comisiei LIBE a făcut anunțul

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/02/2019, 09:42
Când se va da votul decisiv pentru Kovesi! Președintele Comisiei LIBE a făcut anunțul GALERIE FOTO
Când se va da votul decisiv pentru Kovesi!

Președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, a anunțat că în data de 7 martie se va da votul decisiv pentru negociatorul șef al Parlamentului European. Acesta se va întâlni, ulterior, cu reprezentanții Consiliului European și vor negocia pentru a decide cine va fi noul procuror-șef european. Decizia în această târguială se va lua între Codruța Kovesi, susținută de Parlamentul European și Jean-Francois Bohnert, susținut de Consiliul European.

Când se va da votul decisiv pentru Kovesi

„Ca să explic foarte clar, eu sunt responsabil să-i scriu o scrisoare președintelui PE. Am făcut acest lucru. După ce am primit cifrele votului, i-am scris președintelui, l-am informat despre procedură și de acum el decide cum vor decurge lucrurile în continuare. Este un post foarte important și de aceea va fi o negociere simplă, nu complicată ca în alte cazuri. Este o astfel de negociere de data aceasta.

Când se va da votul decisiv pentru Kovesi! Președintele Comisiei LIBE a făcut anunțul
Președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, a anunțat că în data de 7 martie se va da votul decisiv

Este o discuție simplă, o discuție care va avea loc într-o încăpere a Parlamentului European. Președintele PE va decide cine este negociatorul nostru, decizia va fi luată pe 7 martie. Se va spune că acesta este negociatorul și apoi se vor întâlni cu cei din Consiliul UE. Eu sper ca negocierea să fie în câteva zile, pentru că mai avem câteva luni până la finalul mandatului actualului Parlament. Vrem să facem ceva bine și să o facem rapid”, a spus Claude Moraes.

Când se va da votul decisiv pentru Kovesi! Președintele Comisiei LIBE a făcut anunțul
Moraes anticipează că negocierile între Parlamentul și Consiliul European vor fi foarte dure

Negocierile între Parlamentul European și Consiliul Europan vor fi extrem de dure

Mai mult, Moraes anticipează că negocierile între Parlamentul și Consiliul European vor fi foarte dure. „Oamenii nu ar trebui să fie uimiți. Europa este o chestie foarte bună, dar este foarte greu când se ajunge la o negociere între Parlament și Consiliu. Ceea ce simt eu este că Consiliul știe cât de sensibil este acest lucru, Parlamentul știe și el, iar tocmai de aceea se va merge pe un vot simplu. Cred că vestea bună este că avem o linie directoare. Consiliul a fost foarte clar și trebuie să se ajungă la un consens cu Parlamentul.

Când se va da votul decisiv pentru Kovesi! Președintele Comisiei LIBE a făcut anunțul
Decizia în această târguială se va luat între Codruța Kovesi și Jean-Francois Bohnert

În cele din urmă, la negocieri, Consiliul European și Parlamentul European vor fi parteneri egali. Este adevărat că în Consiliu, candidatul francez a fost mult înainte, în timp ce în PE diferența a fost mică. Nimeni nu se va uita la acest lucru când vor începe negocierile. Va trebui să fie ales cel mai bun candidat. În cele din urmă trebuie să existe un consens, așa funcționăm noi. Nu există un stăpân, cineva trebuie să cedeze. Negocierile sunt mai complicate, dar asta este, cineva va pierde, cineva va câștiga, nu poate să fie toată lumea mulțumită”, a dăugat președintele Comisiei LIBE la Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×