Cine sunt parlamentarii români care au votat împotriva lui Kovesi. Iată cum a trecut Kovesi de LIBE

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 19:10
Cine sunt parlamentarii români care au votat împotriva lui Kovesi. Iată cum a trecut Kovesi de LIBE GALERIE FOTO
Laura Codruta Kovesi, trasa inapoi de romani la votul LIBE

Mai mulți europarlamentari români s-au aflat în comisia LIBE miercuri, în timpul votului pentru fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, care a obținut astfel cele mai multe voturi, în cursa ei pentru conducerea Parchetului European!

Laura Codruța Kovesi, trasă înapoi la votul LIBE de români

Unii dintre români au votat pentru Laura Codruța Koveși, dar alții au votat pentru candidatul francez! Mai mulți eurodeputați au lipsit la votul de miercuri din Comisia LIBE, pentru că sunt plecați fiecare în țările de origine pentru organizarea viitoarelor alegeri europarlamentare.

Aceștia au fost însă înlocuiți de membri supleanți. Astfel, la votul candidaților pentru funcția de procuror-șef european au participat europarlamentarii PNL Cristian Buşoi, Siegfried Mureşan, Marian-Jean Marinescu şi Adina Vălean, relatează Mediafax.

Laura Codruta Kovesi vot LIBE
Laura Codruta Kovesi a castigat prima pozitie, dupa votul LIBE

La vot a fost prezent și Traian Ungureanu, eurodeputatul liberal membru cu puteri depline în comisie. Unul dintre europarlamentarii FIDESZ, membru în Comisia LIBE nu a participat la şedinţa forului legislativ, fiind înlocuit de unul dintre eurodeputaţii PNL.

Cinci eurodeputaţi socialişti respectiv Emilian Pavel, Gabriela Zoană, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Răzvan Popa şi Maria Grapini au votat împotriva Laurei Codruţa Kovesi, mai scrie Mediafax.

Chiar și așa însă, Laura Codruța Kovesi a câștigat votul, iar europarlamentarul PNL, Siegfried Mureşan, și-a manifestat mulțumirea pe pagina sa de Facebook.

„I-am învins! Rezultatul votului de acum din LIBE: Laura-Codruţa Kovesi (România): 26 voturi, Jean-Francois Bohnert (Franţa): 22 voturi, Andres Ritter (Germania): 1 voturi. Este o mare victorie a României, la care şi noi, europarlamentarii din Partidul Naţional Liberal am contribuit decisiv cu voturile noastre în Parlamentul European. Somăm Guvernul României să înceteze orice sabotare a candidatului român pentru poziţia de Procuror Şef European”, a scrie Siegfried Mureșan, potrivit Mediafax.

Votul câștigat într-un final de Laura Codruța Kovesi nu a fost unul lipsit de incidente! Maria Grapini a fost acuzată de europarlamentarul Judith Sargentini că ar fi ratat intenționat un vot primit de Laura Codruța Kovesi.

„Nu e vorba de niciun incident. Această doamnă este o excentrică. Am numărat primul teanc de voturi, pentru că ea mi le-a dat să le număr. Noi eram patru în comisie şi prima care ar fi sărit dacă e aşa cum spun anumiţi domni aberanţi, că s-a vrut să se fure, prima ar fi reacţionat Monica Macovei, cu care stăteam faţă în faţă şi nu a schiţat niciun gest. Doamna, când am ajuns la teancul dnei Kovesi, a spus: astea le număr eu. Foarte bine”, a declarat Maria Grapini.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×