Viorica Dăncilă a răbufnit la Bruxelles! Mesaj pentru Klaus Iohannis și europarlamentari

Maria Cristina  
înStiri de ultima ora
26/01/2019, 10:12
Viorica Dăncilă a răbufnit la Bruxelles! Mesaj pentru Klaus Iohannis și europarlamentari
Viorica Dăncilă a răbufnit la Bruxelles! Mesaj pentru Klaus Iohannis și europarlamentari

Viorica Dăncilă a răbufnit la Bruxelles și a transmis un mesaj pentru Klaus Iohannis şi europarlamentari. Premierul României a avut o ieșire la adresa președintelui și a europarlamentarilor români, despre care a spus că au dezinformat în legătură cu România.

Premierul Dăncilă, atac furibund către demnitarii români, care ne reprezintă la Bruxelles. „Ar trebui să le fie rușine”, le transmite premierul acestora. Viorica Dăncilp a declarat pentru emisiunea BE EU de la Antena3, că România ar fi încălcat statul de drept.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Viorica Dăncilă, reacție furibundă la Bruxelles! Iohannis și europarlamentarii sunt vizați

Viorica Dăncilă a răbufnit la Bruxelles! Mesaj pentru Klaus Iohannis și europarlamentari
Viorica Dăncilă a răbufnit la Bruxelles! Mesaj pentru Klaus Iohannis și europarlamentari

„Se vorbea despre faptul că nu suntem pregătiți, că nu vom fi în stare să ducem președinția la bun sfârșit. Dacă vă aduceți aminte, era chiar o propunere ca Finlanda să preia președinția în locul nostru, dacă nu suntem în stare. Asta nu a venit de nicăieri, a fost legată de anumite afirmații, una dintre ele a fost chiar declarația președintelui Klaus Iohannis. Am dicutat cu mai mulți europarlamentari, cu mai mulți oficiali europeni care ne-au spus că lucrăm într-un ritm foarte energic, într-un ritm susținut și au văzut că suntem foarte determinați să avem succes. Acest lucru i-a bucurat foarte mult pe toți oficialii europeni.

Multe dintre aceste dintre aceste dezinformări vin din România, vin de la europarlamentarii români. Nu trebuie să uităm că nu au fost numai dezinformări, dar au fost și voturi ale eurodeputaților români împotriva României. Tot ceea ce a adus o umbră asupra președinției României vine din interior.

Cei care fac aceste lucruri ar trebui să le fie rușine! Să le fie rușine pentru că oamenii i-au votat să reprezinte România, nu să voteze împotriva României. Membrii Parlamentului European și Jean Claude Juncker au fost uimiți pentru că nu s-a mai văzut până acum ca europarlamentari din țara respectivă să-și atace propria țară și să vină cu dezinformări.”, a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

„Nu văd ca România să fi încălcat statul de drept”

„În fiecare stat membru al UE trebuiesc respectate trei lucruri: statul de drept, lupta împotriva corupției și drepturile omului. Ei bine eu nu văd ca România să fi încălcat statul de drept. Și nu aș vrea ca acest subiect să devină subiect de campanie electorală. Dacă cineva din România crede că are de câștigat eu nu cred acest lucru. Acest subiect va aduce un prejudiciu României.

n al doilea rând despre drepturile omului. Eu cred că nu trebuie să spunem că un aspect este mai important ca altul. Să ne gândim că legile se fac pentru cetățeni. Drepturile cetățenilor trebuie respectate. În România nu s-a prea vorbit despre drepturile omului, despre cei care au fost condamnați pe nedrept, care n-au avut instanțe de judecată constituite legal.

Guvernul României și noi toți susține lupta împotriva corupției. Nu se pune problema să nu susținem acest lucru. Dar nu trebuie să lipim această etichetă asupra României, că aici există corupție iar în celelate state membre nu există. Ceea ce este trist este că noi am lipit această etichetă asupra țării. Lupta împotriva corupției nu trebuie lipită asupra unui stat membru.

În ultimul mesaj al Comisiei se vorbead e amnistie, iar ministrul justiției nu a vorbit despre acest lucru. El a vorbit despre OUG în care să dea posibilitatea celor judecați de complete constituite ilegal să aibă parte de certitudinea că a fost judecat corect. Acest lucru dă șansa unui proces corect pentru cetățeni și cred că asta face parte din drepturile omului”, a spus Viorica Dăncilă la Antena3.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×