Kovesi s-a întors în țară: „E un vot pentru procurorii și judecătorii care lucrează sub presiune”

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/02/2019, 17:45
Kovesi s-a întors în țară: „E un vot pentru procurorii și judecătorii care lucrează sub presiune” GALERIE FOTO
Laura Codruta Kovesi a declarat ca sustine protestul magistratilor impotriva OUG 7

Laura Codruța Kovesi s-a întors în țară, unde a declarat că susține protestul magistraților împotriva OUG 7, dar a ținut să le mulțumească românilor pentru susținere și a spus că votul din comisia LIBE este și pentru procurorii care lucrează sub presiune.

Laura Codruța Kovesi a spus că nu a cerut ajutorul guvernului din România

„Sunt foarte onorată pentru acest vot, sunt foarte bucuroasă”, a spus Laura Codruța Kovesi, pe aeroportul Otopeni. Ea a intervenit ulterior și le-a spus jurnaliștilor să o lase să vorbească: „Vă rog să mă lăsați să-mi fac declarația”.

„Acest vot nu este doar pentru mine, acest vot este pentru tot sistemul de justiție român. Este un vot pentru tot cetățenii din România care în ultimii ani au susținut lupta cu corupția și au susținut statul de drept. Este un vot pentru toți procurorii și judecătorii din Europa care lucrează sub presiune”, a precizat fosta șefă a DNA.

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi a spus ca victoria din LIBE este a tuturor magistratilor care muncesc sub presiune

„Eu aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și aștept decizia decidențior europeani. M-am înscris singură în această procedură, ca procuror, ca profesionist, nu am avut sprijinul guvernului de la București. Nici nu l-am cerut, nici nu l-am așteptat și nici nu-l aștept”, a mai spus Laura Codruța Kovesi.

„Sunt onorată că am trecut prima în urma interviului susținut cu comisia tehnică, sunt onorată pentru votul de astăzi, dar trebuie să așteptăm decizia care se va lua de către politicieni. Va fi o decizie politică, în urma negocierilor dintre Consiliul și Parlamentul European. Deci ceea ce a depins de mine eu am făcut. Încă o dată, vă mulțumesc celor care m-ați susținut. Au fost foarte importante încurajările”, a spus Kovesi.

„Am să mai făc o scurtă precizare, după care să-mi permiteți să plec. Aș vrea să vă spun că sunt alături de colegii mei procurori și judecători pentru tot ce se întâmplă în aceste zile în justiția din România. Este ceva extrem de grav. Este un protest prin care colegii mei și-au suspendat activitatea, se luptă cu îndârjire împotriva subordonării justiției de către politic. Se luptă cu îndârjire împotriva adoptării unor modificări legislative care contravin normelor europene, contravin tuturor recomandărilro făcute de GRECO și Comisia de la Veneția”, a subliniat fosta șefă a DNA. Fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi are șanse mari să fie numit procuror general al Parchetului European. după ce a câștigat votul din comisia LIBE!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×