Laura Codruța Kovesi, gafă uriașă! Ce a scris fosta șefă a DNA în plângerea de la CEDO

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
17/03/2019, 17:32
Laura Codruța Kovesi, gafă uriașă! Ce a scris fosta șefă a DNA în plângerea de la CEDO GALERIE FOTO
Ion Cristoiu spune ca noul dosar al Laurei Codruta Kovesi este unul cu greutate

Laura Codruța Kovesi ar fi făcut o gafă uriașă în plângerea pe care a adresat-o CEDO după revocarea ei din funcția de procuror-șef la DNA. Agentul guvernamental al României la CEDO a explicat unde a greșit Kovesi.

Laura Codruța Kovesi, gafă uriașă! Unde a greșit

Potrivit agentului guvernamental al României la CEDO, plângerea Laurei Codruța Kovesi depusă pe 28 decembrie a fost prematur introdusă, informează antena3.ro. Fosta șefă DNA a trecut în documment toate distincțiile pe care ea le-a obținut, toate diplomele și decorațiile pe care le-a primit din afara țării și, în aceste condiții, nu s-a analiza fondul cauzei, adaugă sursa citată.

Laura Codruța Kovesi este aproape să obțină funcția de procuror-șef al UE, dar în țară este cercetată penal de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la represiune nedreaptă.

Kovesi, audiată din nou la Parchet! Fosta șefă DNA, decizie de ultimă oră
Noi probleme pentru Laura Codruța Kovesi. Plângerea ei la CEDO ar fi fost depusă prematur.

Acuzațiile care i se aduc fostei șefe a DNA

În acest al doilea dosar, procurorii îi aduc acuzații grave. „La data de 7 martie 2019 a fost adusă la cunoștința suspectului efectuarea în continuare a urmăririi penale. Faptele cercetate constau în aceea că, pe durata exercitării mandatului de procuror șef la Direcția Națională Anticorupție, în perioada 2015-2016, ar fi coordonat, prin activitatea efectiv desfășurată, prin ordine si dispoziții date, grupul infracțional inițiat de doi procurori și un ofițer de poliție judiciară”, susțin procurorii.

La acest grup „au aderat alți trei procurori și un alt ofițer de poliție judiciară, iar aceștia ar fi acționat, în mod coordonat, în scopul comiterii infracțiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual și uz de fals. Ordinele și dispozițiile avute în vedere constau într-o circulară prin care a admis posibilitatea audierii pe parcursul urmăririi penale a aceleiași persoane, atât în calitate de martor cu identitate protejată, cât si în aceea de martor cu identitate reală”, se mai spune în comunicatul procurorilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×