Kovesi, audiată din nou la Parchet! Fosta șefă DNA, decizie de ultimă oră

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/03/2019, 14:20
Kovesi, audiată din nou la Parchet! Fosta șefă DNA, decizie de ultimă oră GALERIE FOTO
Kovesi, audiată din nou la Parchet!

Laura Codruța Kovesi a fost din nou citată la Secția specială de anchetare a magistraților, pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său. Între timp, aceasta a făcut o cerere de studiu al dosarului în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă.

Kovesi va fi audiată din nou la Parchet

Mai exact, este vorba despre dosarul în care a fost pusă sub acuzare în cazul aducerii în România lui Nicolae Popa. Dosarul în care este cercetată Kovesi a fost deschis în luna decembrie 2018, în urma sesizării depuse de Sebastian Ghiță.

Fostul deputat susținea că, în 2011, fosta șefă a DNA i-a cerut să achite suma de 200.000 de euro pentru aducerea în țară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, nume pe care exista un mandat internațional de arestare. În februarie, când ancheta era în floare, procurorul Adian Florea declara că stadiul cercetărilor nu are legătură cu activitatea personală a lui Kovesi.

Kovesi, audiată din nou la Parchet! Fosta șefă DNA, decizie de ultimă oră
Fosta șefă DNA va fi audiată din nou

Dosarul în care este cercetată fosta șefă a DNA a fost deschis în decembrie 2018

„Este o anchetă în derulare în care s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de una dintre persoanele din dosar. Nu este vorba despre nicio legătură între activitatea personală a unora dintre persoanele cercetate şi stadiul anchetei. Stadiul urmăririi penale de la acest moment a impus începerea urmăririi penale. (…) Aceste întrebări ale dumneavoastră par să fie presiuni care se fac cu privire la o anchetă în curs de desfăşurare.

Kovesi, audiată din nou la Parchet! Fosta șefă DNA, decizie de ultimă oră
Aceasta a făcut o cerere de studiu al dosarului în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă

Este un dosar ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018. Este o anchetă în curs unde se vor respecta toate drepturile şi libertăţile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor şi se va respecta legea”, declarat, la acel moment, Adina Florea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×