Laura Codruța Kovesi, eliberată din funcția de procuror DIICOT! Klaus Iohannis a semnat decretul

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
30/10/2019, 17:38
Laura Codruța Kovesi, eliberată din funcția de procuror DIICOT! Klaus Iohannis a semnat decretul
Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror DIICOT. Sursa foto: digi24.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de eliberare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Biroul teritorial Sibiu , ca urmare a numirii sale la conducerea Parchetului European. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă dat publicității în cursul zilei de miercuri, 30 octombrie, de reprezentanții Administrației Prezidențiale.

Laura Codruța Kovesi nu mai este procuror DIICOT. Anunțul oficial

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 30 octombrie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu a doamnei Laura Codruța Kövesi, ca urmare a numirii sale în funcția de procuror-șef european al EPPO – la data de 31 octombrie 2019”, se arată în respectivul comunicat.

Decizia șefului statului vine ca urmare a confirmării Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European, la jumătatea acestei luni. Ulterior, Conferința Președinților a Parlamentului European a făcut ultimul pas spre numirea sa, desăvârșind astfel cea mai mare realizare din cariera fostei șefe DNA.

CSM solicitase ca Laura Codruța Kovesi să nu mai fie procuror DIICOT

Reamintim că în cursul zilei de marți, 29 octombrie, Consiliul Superior al Magistraturii a înaintat președintelui Klaus Iohannis propunerea de eliberare din funcţia de procuror a Laurei Codruţa Kovesi, în contextul numirii sale în funcţia de procuror-şef european, ca urmare a deciziei de validare a Conferinței Președinților. În această calitate, Kovesi va avea competența de a cerceta, de a urmări și de a trimite în judecată autorii și coautorii unor infracțiuni menite să aducă atingere bugetului UE.

Mai concret, este vorba despre fraudă, corupție, spălare de bani și fraudă transfrontalieră în materie de TVA. În plus, Kovesi va putea controla modul în care sunt folosite fondurile europene, o problemă ridicată tot mai des când vine vorba despre țara noastră. Totodată, pe lângă aceste atribuții, fișa postului îi impune fostei șefe a DNA să dea dovadă de integritate, de inteligență superioară și, bineînțeles, să fie punctuală.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×