Laura Codruța Kovesi, eliberată din funcția de procuror DIICOT Sibiu de către CSM

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
29/10/2019, 19:22
Laura Codruța Kovesi, eliberată din funcția de procuror DIICOT Sibiu de către CSM
Laura Codruța Kovesi a fost eliberată din funcția de la DIICOT Sibiu de către CSM *foto: adevarul.ro

Laura Codruța Kovesi a fost eliberată din funcția de procurori de către secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). De asemenea, Consiliul a aprobat și solicitarea lui Kovesi privind rezervarea postului de la DIICOT Sibiu, potrivit Mediafax. Asta după ce fostul procuror-șef al DNA a fost numită procuror-șef al Parchetului European.

Laura Codruța Kovesi a renunțat la funcția de procuror DIICOT Sibiu

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât după suplimentarea ordinii de zi să înainteze către Preşedintele României propunerea privind eliberarea din funcţie a Laurei Codruța Kovesi. Aceasta acționa ca procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu.

Demiterea a avut loc ca urmare a numirii sale în funcţia de procuror şef european al EPPO, începând cu data de 31 octombrie 2019. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât și rezervarea postului de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu, post pe care îl ocupă, în prezent Laura Codruța Kovesi.

Laura Codruța Kovesi, primul procuror-șef al Parchetului European (EPPO)

La jumătatea lunii octombrie Consiliul UE a confirmat numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Ulterior, liderii grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat, în şedinţa Conferinţei președinților, numirea fostului conducător al DNA în funcţia de procuror-şef al Parchetului European. EPPO îşi va începe activitatea în noiembrie 2020 și va avea sediul la Luxemburg.

Laura Codruța Kovesi este primul procuror care va conduce această instituție. Într-un interviu acordat agenției Reuters, Kovesi a spus că vor exista „aşteptări ridicate” în legătură cu activitatea instituţiei, însă primele „rezultate credibile vor apărea în doi, trei ani”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×