Ce salariu are Codruța Kovesi la Bruxelles și cât plătește pentru chirie în Luxemburg. Dezvăluirea fostei șefe a DNA – VIDEO

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
28/10/2019, 08:35
Ce salariu are Codruța Kovesi la Bruxelles și cât plătește pentru chirie în Luxemburg. Dezvăluirea fostei șefe a DNA – VIDEO
Laura Codruța Kovesi a dezvăluit ce salariu are ca procuror șef european. Sursa foto: Youtube Europa FM

Laura Codruța Kovesi a dezvăluit câți bani va câștiga pentru funcția de procuror șef la Parchetul European, instituție nou înființată care va viza furtul din bani europeni în principal. Invitată la Europa FM, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție a declarat și ce chirie a găsit și câți bani îi rămân din salariu, făcând o comparație cu cât lua la Parchetul General din România.

Laura Codruța Kovesi ia 12.000 de euro pe lună

„Cred că o să primesc în jur de 12.000 de euro pe lună, aici. În România și la DNA și la Parchetul General, era în jur de 3.500-4.000 de euro pe lună […] Instituţia o să intre în funcțiune la anul, avem un sediu provizoriu, care a fost pus la dispoziția noastră de autoritățile luxemburgheze”, a declarat Kovesi la Europa FM.

„Primești salariu și te descurci, îți închiriezi locuință. Eu mi-am găsit la 3.000 de euro pe lună un apartament cu două dormitoare, este cumva aproape de viitorul loc de muncă, nu e ceva deosebit, destul de modest, îmi rămân bani, nu ma plâng”, a mai spus procurorul șef european la postul de radio.

Kovesi vrea să coopereze eficient cu statul român

Kovesi și-a exprimat dorința să țină legătura cu statul român și după ce va intra în plinul funcției europene, dacă i se va cere expertiza. Fosta șefă DNA a mai spus că ar vrea să colaboreze bine cu miniștri ai Justiției, cu procurorii din România. Kovesi a spus că vor exista procurori delegați în mai toate statele, iar comunicarea între instituții va fi obligatorie.

Totodată, legat de criticile de la concluziile ultimului raport MCV, Kovesi a luat apărarea Europei susținând că acel raport a ieșit așa nu din cauza DNA și a anchetelor făcute de instituții, ci din cauza ineficienței per ansamblu a statului român, dând exemplul politicienilor care au vrut să modifice legile justiției.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×