Klaus Iohannis susține că românii nu mai vor ca PSD să aibă majoritatea în Parlament! Reacția Olguței Vasilescu: „Și când suntem mai puțini ca ei părem mai puternici”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/01/2020, 18:22
Klaus Iohannis susține că românii nu mai vor ca PSD să aibă majoritatea în Parlament! Reacția Olguței Vasilescu: „Și când suntem mai puțini ca ei părem mai puternici”
Lia Olguța Vasilescu, mesaj tranșant pentru președintele Klaus Iohannis. Sursa foto: hepta.ro

Klaus Iohannis a declarat miercuri, în contextul alegerilor anticipate, că PSD are în momentul de față un număr extrem de mare de parlamentari și nu dorește să cedeze puterea. În aceste condiții, președintele este convins că românii își doresc alegeri anticipate, motiv pentru care trebuie „să purcedem cât mai repede” la organizarea scrutinului înainte de termen.

Lia Olguța Vasilescu, reacție tranșantă după declaratia președintelui Iohannis

În replică, Lia Olguța Vasilescu susține că numărul de parlamentari nu reprezintă o piedică reală pentru liberalii, aceștia fiind încurcați, mai degrabă, de calendarul alegerilor din 2020. „Și când suntem mai puțini ca ei părem mai puternici! Asta doar pentru ca sunt ei prea slabi”, îi transmite fostul ministru al Muncii șefului statului.

Nu numărul de parlamentari îi încurcă în guvernare, ci calendarul alegerilor! Decembrie e prea departe pentru ceea ce și-au propus, „să renunțe la populisme”, adică să taie.

Cum creșterea pensiilor sau a salariilor ar trebui făcută în septembrie, iar creșterea alocațiilor au împins-o în iulie, vor alegeri în iunie.

De ce? Ca să nu le mai dea! Simplu! Faptul că PSD ar avea majoritate în parlament și i-ar încurcă la guvernare e doar o minciună! Ce și-au propus ei să taie până acum și nu au reușit? Că doar nu o să ne întrebăm ce și-au dorit ei să facă”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe contul său de Facebook.

Klaus Iohannis, mesaj ferm în privința alegerilor anticipate

Alegerile anticipate se impun dintr-un motiv foarte clar și foarte simplu: am avut în 2019 alegeri europarlamentare care au fost câștigate net de PNL și pierdute de PSD. Am avut alegeri prezidențiale, câștigate net de mine, ca și reprezentant sau ca și candidat al PNL, și au fost pierdute clar de PSD.

Toate sondajele din ultima vreme arată că românii își doresc o schimbare, inclusiv în Parlament. Românii își doresc ca PSD să plece de la putere. Trebuie să fim foarte realiști, am câștigat europarlamentare, prezidențialele, însă, în Parlament sunt aceiași parlamentari aleși în 2016 și PSD are un număr foarte mare de parlamentari și PSD nu dorește să lase puterea din mână.

Este natural să purcedem cât mai repede la alegeri parlamentare. E imposibil de gestionat un an întreg cu acea mare majoritate pesedistă în Parlament, în condițiile în care, de anul trecut deja, românii au spus clar ”NU” PSD-ului la putere.

Auzim tot felul de retorici, fiecare vine cu sfaturi, așa cum crede că trebuie să fie făcută politica. Eu vă spun foarte clar că semnalele date de români sunt evidente și alegerile trebuie făcute cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a declarat Klaus Iohannis în momentul în care a fost chestionat în privința alegerilor anticipate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×