Klaus Iohannis, prima reacție despre alegerile anticipate! „Nu am cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia. Anticipatele se impun”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 16:58
Klaus Iohannis, prima reacție despre alegerile anticipate! „Nu am cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia. Anticipatele se impun” GALERIE FOTO
Presedintele Klaus Iohannis spune că preferă varianta alegerilor anticipate. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Președintele României Klaus Iohannis a oferit prima reacție despre alegerile anticipate! Acesta a ținut să explice că nu a cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia.

Klaus Iohannis, prima reacție despre alegerile anticipate!

”Nu am cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia, noi discutăm pe oportunităţi politice. Dacă voi cere vreodată demisia unui guvern, veţi auzi de la mine”, a declarat preşedintele după două zile de în care a avut întrevederi cu premierul şi cu miniştri ai Cabinetului Orban.

De asemenea, preşedintele a anunţat că Guvernul va promova în scurt timp o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi, fără a preciza forma în care această legislaţie va fi promovată.

„Nu am cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia. Anticipatele se impun”

”În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. E interpretarea lui (n.r. despre scrisoarea lui Marcel Ciolacu).

Alegerea primarilor va fi promovată în foarte scurt timp. E soluția cea mai bună. Apoi, va intra în circuitul legislativ și apoi vom vedea cum decurg lucrurile. Nu e rolul meu să vă spun ce va face guvernul”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a vorbit şi despre situaţia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, spunând că funcţionarea acesteia va trebui reglementată printr-o lege care va fi supusă dezbaterii în Parlament.

El a precizat că opţiunea pentru Ordonanţa de Urgenţă în acest caz este exclusă tocmai ca rezultat al referendumului privind justiţia. Iohannis a reluat argumentele privind necesitatea alegerilor anticipate.

“Alegerile anticipate se impun”, a spus Iohannis. “Toate sondajele arată că românii îşi doresc o schimbare, îşi doresc ca PSD să plece de la putere”, a mai spus președintele României legat de această situație.

”Cu siguranţă, dacă se taie pensiile speciale, atunci apare un disponibil bugetar care poate fi, de exemplu, folosit pentru alocaţii. Este un calcul pe care trebuie să îl facă Guvernul şi îi las pe dumnealor să vină cu aceste precizări”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii. Ministrul Muncii Violeta Alexandru a precizat că Guvernul îşi doreşte creşterea alocaţiilor şi că soluţia ar fi ca resursele financiare să fie asigurate la rectificarea bugetară din iulie.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×