Președintele Klaus Iohannis confirmă după ce a promulgat dublarea alocațiilor: „Nu se aplică imediat”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 16:45
Președintele Klaus Iohannis confirmă după ce a promulgat dublarea alocațiilor: „Nu se aplică imediat”
Klaus Iohannis a confirmat că dublarea alocațiilor se amână. Sursa foto: hepta.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat astăzi după o întrunire cu liberalii că dublarea alocațiilor nu se va aplica imediat, căci deocamdată Guvernul nu dispune de resursele financiare necesare.

Klaus Iohannis confirmă că dublarea alocațiilor se amână

Șeful statului a primit asigurări din partea lui Ludovic Orban că peste câteva luni va fi posibilă respectarea acestei promisiuni pe care chiar el a promulgat-o zilele trecute.

Declarațiile făcute astăzi de Klaus Iohannis cu privire la soarta alocațiilor:

„Și eu și Guvernul ne dorim creșterea alocațiilor. Partea mea a fost să analizez legea și am promulgat-o. Acum problema care trebuie rezolvată ține de bugetul național”;

„Probabil nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni de zile guvernul va găsi resursele. Noi cel puțin dorim să găsim resursele până atunci (iunie)”.

Președintele a vorbit și despre alegerea primarilor în două tururi: „E soluția cea mai bună”

Președintele României a spus, de asemenea, că își menține dorința de a fi organizate alegeri anticipate. A declarat că nu i-a cerut premierului demisia.

Iohannis a mai dat o asigurare astăzi. A spus că vor fi alegeri în două tururi, așa cum a promis cabinetul liberal condus de Orban.

Fostul primar al Sibiului a spus că guvernul va promova în perioada următoare o legislație privind promovarea alegerii primarilor în două tururi și nu într-unul cum este prevăzut acum.

„Alegerea primarilor va fi promovată în foarte scurt timp. E soluția cea mai bună. Apoi, va intra în circuitul legislativ și apoi vom vedea cum decurg lucrurile. Nu e rolul meu să vă spun ce va face guvernul”, a completat Iohannis.

În tot acest context, PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban. Șeful partidului aflat în opoziție acum a amenințat  PNL că oricând se poate schimba majoritatea din Parlament, arătându-i astfel pisica.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×