Klaus Iohannis și Rareș Bogdan, surprinși de camere la summitul de azi! Ce i-a transmis președintele

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
16/03/2019, 15:19
Klaus Iohannis și Rareș Bogdan, surprinși de camere la summitul de azi! Ce i-a transmis președintele GALERIE FOTO
Klaus Iohannis și Rareș Bogdan, schimb de amabilități

Moment inedit la summitul liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European de la București. Președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat, la Romexpo, de Rareș Bogdan, cel care deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare.

Klaus Iohannis și Rareș Bogdan, schimb de amabilități

Președintele Klaus Iohannis și Rareș Bogdan și-au strâns mâna. „Domnul number one”, i-a spus șefului statului celui aflat pe prima poziție a listei liberarilor. „Domnule președinte”, a replicat acesta și a întins mâna. „Ce faceți, domnule number one?”, a continuat Klaus Iohannis, care îl avea în dreapta sa pe liderul PNL, Ludovic Orban.

În sală, președintele s-a dezlănțuit la adresa PSD, pe care l-a acuzat de iresponabilitate. „Observăm că unele partide politice de la noi, şi mă refer în primul rând la PSD, au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naţionalismului de faţadă şi, folosindu-se de o retorică antieuropeană, încearcă să câştige capital electoral inducând oamenilor teama şi lipsa de încredere în proiectul şi valorile Uniunii. Este modul pesedist cinic şi iresponsabil de a face politică”, a spus președintele. Vezi VIDEO AICI. 

Klaus Iohannis, discurs la summitul PPE! Preşedintele a atacat din nou PSD
Klaus Iohannis, discurs la summitul PPE! A atacat din nou PSD.

Miza alegerilor europene din 26 mai

Klaus Iohannis s-a referit și la importanța alegerilor europene: „Uneori, din cauza formei adesea excesiv de birocratice în care lucrează instituţiile europene, omitem esenţialul: oamenii sunt cei care se află în centrul construcţiei europene, iar instituţiile au misiunea de a fi în slujba oamenilor”.

„Din această perspectivă, a modului în care cei care merg să ne reprezinte la Bruxelles sau Strasbourg reuşesc să asigure un nivel de trai crescut, o viaţă sigură şi prosperă pentru toţi cetăţenii europeni, scrutinul din 26 mai capătă o importanţă deosebită. Este, totuşi, şi un moment cu o profundă valenţă civică, pentru că viitorul Europei trebuie decis de voinţa oamenilor, nu de neimplicarea lor. Absenteismul înseamnă să le permitem altora să hotărască în locul nostru”, a adăugat președintele Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×