Klaus Iohannis, reacție după ce Viorica Dăncilă l-a poftit afară din ședința de Guvern

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 12:37
Klaus Iohannis, reacție după ce Viorica Dăncilă l-a poftit afară din ședința de Guvern GALERIE FOTO
Klaus Iohannis, reacție după ce Viorica Dăncilă l-a poftit afară din ședința de Guvern

Klaus Iohannis a reacționat la nici 24 de ore de la controversata ședință de Guvern, în cadrul căreia, la un moment dat, el a fost poftit afară de Viorica Dăncilă. De altfel, președintele României a părăsit întâlnirea după prima parte a discuțiilor, iar gestul premierului a fost comentat de Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul a oferit chiar și un scenariu în cazul în care șeful statului ar fi rămas mai mult la ședința de Guvern.

Vă reamintim că la debutul ședinței de Guvern, care a avut loc ieri, Klaus Iohannis a spus: “Prezența președintelui la ședințele de guvern nu poate să fie nici îngrădită, nici limitată. Președintele prezidează ședințele de Guvern. Punct”.

Klaus Iohannis, prima reacție după ce Viorica Dăncilă l-a poftit afară din ședință

Prima reacție a lui Klaus Iohannis a venit la câteva ore după ce el a depus în această dimineață o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției. Președintele României a postat un mesaj pe Facebook, însă nu a făcut nicio referire directă la episodul în care Viorica Dăncilă l-a poftit afară din ședința de Guvern.

„În Decembrie 1989, sătui de abuzuri și neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noștri și-au dat viața pentru ca noi să trăim astăzi în libertate și democrație. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise atunci.

Istoria ne arată că niciun regim care își umilește și disprețuiește propriii cetățeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență și pe disprețul profund față de cetățean. Onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa oficială de Facebook.

 

Klaus Iohannis în cadrul unei întâlniri oficiale la care a participat și premierul Viorica Dăncilă

În urmă cu o săptămână au fost făcute publice rezultatele unui sondaj al Biroului de Cercetări Sociale (BCS) în legătură cu felul în care îi privesc românii pe Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea. Informațiile s-au viralizat și au dat naștere unor noi glume despre premierul României și liderul PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×