Cristian Tudor Popescu: “Dăncilă l-a dat afară pe domnul Iohannis”

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 10:24
Cristian Tudor Popescu: “Dăncilă l-a dat afară pe domnul Iohannis” GALERIE FOTO
Cristian Tudor Popescu: “Dăncilă l-a dat afară pe domnul Iohannis”

Incidentul din timpul ședinței de Guvern de ieri la care a participat și președintele României nu a trecut neobservat de Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul a comentat pe larg momentul în care Viorica Dăncilă l- dat afară pe Klaus Iohannis.

“Prezența președintelui la ședințele de guvern nu poate să fie nici îngrădită, nici limitată. Președintele prezidează ședințele de guvern. Punct”, a declarat Klaus Iohannis după ce a enumerat articolele legislative respective ieri, la începutul ședinței de Guvern.

Cristian Tudor Popescu: “Dăncilă l-a dat afară pe domnul Iohannis”

În timpul declarațiilor făcute, Cristian Tudor Popescu a subliniat că șeful statului nu a stat până la finalul ședinței de Guvern, deși, la începutul acesteia a spus că o s-o prezideze pe toată durata ei. Jurnalistul a spus și un posibil scenariu în care Klaus Iohannis nu ar fi plecat după prima parte a întâlnirii miniștrilor cu premierul Viorica Dăncilă.

“Dăncilă l-a dat afară pe domnul Iohannis. Iohannis a venit cu glas mare acolo, s-a aşezat şi a spus: «Pot, potrivit art. 80, 86, 87, coroborate, pot să prezidez şedinţele de guvern când vreau şi cât timp vreau eu, nu există să prezidezi parţial. Prezidez toată şedinţa». «Pe bune?», i-a zis Dăncila. «N-o s-o prezidezi. Prima parte discutăm ce vrei matale, noi nu avem treabă cu chestiuni de apărare, de siguranţă naţională, de politică externă, dar dacă vrei să stai pe aici, nu ai decât». După care pleci. Şi a plecat.

Nu a participat (n.r.: la a doua parte) pentru că a fost dat afară. A spus că rămâne la toată şedinţa, că are dreptul. Şi a plecat. Deci a fost dat afară. Lucru previzibil. Mă şi gândeam că, dacă ar fi încercat să rămână, avea o soluţie Dăncilă. Spunea: «Stimaţi colegi, domnul preşedinte tine cu tot dinadinsul să rămână. Noi ne ridicăm şi mergem în celălalt birou». Ce făcea Iohannis? Venea după ei?

A făcut toată această poveste, prezenţa acolo, ca să facă ceva, ca să dea electoratului său o cât de mică satisfacţie. Rezultatele, nule”, a declarat Cristian Tudor Popescu în cadrul unei emisiuni de la Digi24.

Viorica Dăncilă, în timpul unei întâlniri cu președintele României, Klaus Iohannis

“Mâine va fi adoptată ordonanţa. Nu-l văd ducându-se şi mâine la şedinţa unde se discută doar despre această ordonanţă. Mâine pot să-i facă asta. Dacă vine peste ei, pleacă în altă încăpere. Asta a ajuns funcţia de preşedinte. Nu e neapărat vina lui Iohannis. (…)

(n.r.: întrebarea primită de jurnalist: «Are vreo soluţie preşedintele»?). Nu poate s-o blocheze. Nu are niciun atribut pentru aşa ceva. Câtă vreme se duce, cum s-a dus şi azi, totuşi era ceva şi corect în ce a spus Dragnea: cum te duci să prezidezi şedinţa guvernului când tu refuzi să-i numeşti pe cei doi desemnaţi. Nu faci nimic, laşi atârnată această chestie, care nu valorează nimic din punct de vedere al capitalului politic şi se duce peste guvern cu această chestiune în coadă, cu cei doi pe care refuză să-i revoce. Nu are mare credibilitate în acest fel. Nu poate opri această ordonanţă”, a mai spus CTP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×