Ce s-a întâmplat la ședința de Guvern, în timp ce Iohannis asista la discuții

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
20/12/2018, 17:17
Ce s-a întâmplat la ședința de Guvern, în timp ce Iohannis asista la discuții
Ce s-a întâmplat la ședința de Guvern, în timp ce Iohannis asista la discuții

Preşedintele României a mers astăzi la ședința de Guvern ca să împiedice adoptarea celor două ordonanţe-problemă: cea pe fiscalitate şi cea privind amnistia şi graţierea. Încă de la început atmosfera a fost extrem de tensionată. Mai mult, în timpul întâlnirii la care s-a alăturat și Klaus Iohannis, miniștrii au primit un mare interzis la telefoane.

Ședința a fost deschisă de Viorica Dăncilă care a anunțat că în ședința de Guvern va fi adoptată o Ordonanță de Urgență. Ulterior, premierul a subliniat iar că președintele României, care a stat în dreapta ei în cadrul întâlnirii, are atribute în ceea ce privește politica externă. Menționează “proiectul major” pentru țară, după aderarea la UE și NATO, care e preluarea președinției Consiliului UE.

Miniștrii au avut interzis la telefoane în timpul ședinței de Guvern

La scurt timp după debutul ședinței de Guvern în care au vorbit Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, întâlnirea aleșilor a intrat în faza nepublică. Imediat ce s-au închis ușile, jurnaliștii prezenți în Palatul Victoria au observat că s-a intalat aparatură de bruiaj. Astfel, niciunul dintre miniștrii aflați la ședință nu a putut comunica cu exteriorul în cadrul acestei ședințe.

Klaus Iohannis în timpul unei întrevederi cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu Prim-ministrul Republicii Finlanda, Juha Sipilä, în marja Consiliului European la Bruxelles

Premierul a încercat să îl dea afară din ședință pe Klaus Iohannis

În momentul în care Klaus Iohannis a subliniat că va asista la întreaga şedinţă de Guvern Viorica Dăncilă i-a sugerat să plece după discuţiile despre apărare şi politică externă, domenii unde preşedintele este titular. Toate astea s-au întâmplat după ce premierul a anunțat că această ședință de Guvern este forată două părți: una în care se vor discuta teme legate de apărare, externe și siguranță națională, în timp ce a doua parte va fi pe temele obișnuite ale Guvernului.

Când a auzit declarațiile Vioricăi Dăncilă, Klaus Iohannis a avut o expresie vizibil iritată, semn că a înțeles strategia premierului. De altfel, încă de la începutul întâlnirii, șeful statului a citit articolele din Constituție care îi permit participarea la o ședință de Guvern. “Prezența președintelui la ședințele de guvern nu poate să fie nici îngrădită, nici limitată. Președintele prezidează ședințele de guvern. Punct”, a declarat Klaus Iohannis după ce a enumerat articolele legislative respective, relatează Digi24.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×