Klaus Iohannis, în vizită la biserica Sfântului Mormânt, alături de soția sa. Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la Ierusalim

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 21:01
Klaus Iohannis, în vizită la biserica Sfântului Mormânt, alături de soția sa. Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la Ierusalim
Klaus și Carmen Iohannis, vizită de șase zile în Israel. Au mers și la Biserica Sfântului Mormânt. Sursa foto: Facebook

În aceste zile, președintele Klaus Iohannis  participă alături de mai mulți lideri internaționali la cea de-a cincea ediţie a Forumului dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – „Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism. Cum evenimentul are loc în Israel, șeful statului nu putea rata ocazia de a admira cel mai vizitat obiectiv turistic din Ierusalim.

Klaus și Carmen Iohannis au vizitat biserica Sfântului Mormânt

Însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, președintele a mers în vizită la Biserisa Sfântului Mormânt, unde a fost întâmpinat de un grup de pelerini români, cu care s-au și fotografiat. După cum se poate observa în imaginea publicată de Agerpres, prima doamnă a optat pentru o ținută lejeră, formată dintr-o pereche de blugi de culoare neagră, căreia i-a asortat o geacă în nuanțe de albastru închis.

Situat în vârful dealului Golgota, acest lăcaș este, de departe, cel mai căutat obiectiv turistic din Ierusalim, mai ales datorită faptului că aici se află cel mai sfânt altar din întreaga lume. Totodată, acesta este locul răstignirii, înmormântării și învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu președintele Israelului. Ce au discutat cei doi șefi de stat

În cursul zilei de marți, președintele României a fost primit de omologul său israelian, Reuven Rivlin, la reşedinţa oficială a acestuia, Beit HaNassi din Ierusalim. Potrivit comunicatului transmis de Administrația Prezidențială, întâlnirea va contribui decisiv la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, neîntrerupte de 72 de ani.

Vizita mea în Statul Israel şi participarea la cea de-a cincea ediţie a Forumului Mondial privind Holocaustul 2020 îmi dă oportunitatea să subliniez că România rămâne angajată să continue susţinerea constantă pentru prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, prevenirea discriminării şi a oricărei alte forme de violenţă.

România s-a străduit fără încetare să devină un model regional pentru asumarea Holocaustului şi combaterea antisemitismului”, a scris șeful statului în  în Cartea de onoare a Preşedinţiei israeliene.

Joi, Klaus Iohannis va lua parte la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – „Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism”.

Participarea preşedintelui la acest forum internaţional se înscrie în seria demersurilor întreprinse de statul român în ceea ce priveşte consolidarea educaţiei despre Holocaust, prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei, promovarea valorilor europene, a toleranţei, a respectului faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×