Klaus Iohannis continuă vizita în Israel. Se va întâlni cu liderul Alianţei Albastru şi Alb

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 09:14
Klaus Iohannis continuă vizita în Israel. Se va întâlni cu liderul Alianţei Albastru şi Alb
Președintele Klaus Iohannis consideră abordarea PSD față de proiectul Ministerului Sănătății de a extinde programele naționale de sănătate și în sistemul privat „cel puțin ciudată” Sursa foto: news.ro

Preşedintele Klaus Iohannis continuă vizita începută marți în Israel. Șeful statului are programată o întâlnire cu liderul Alianţei Albastru şi Alb, Benjamin Gantz, apoi va participa la dineul oferit de preşedintele Israelului Reuven Rivlin.

Klaus Iohannis se va întâlni cu liderul Alianţei Albastru şi Alb

Şeful statului efectuează de marți o vizită în Israel, cu prilejul participării la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau – “Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism”.

Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, pe care l-a invitat chiar în România, acesta acceptând pe loc invitaţia omologului său din România.

”România s-a străduit fără încetare să devină un model regional pentru asumarea Holocaustului”

„Vizita mea în Statul Israel şi participarea la cea de-a cincea ediţie a Forumului Mondial privind Holocaustul 2020 îmi dă oportunitatea să subliniez că România rămâne angajată să continue susţinerea constantă pentru prezervarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului, prevenirea discriminării şi a oricărei alte forme de violenţă.

România s-a străduit fără încetare să devină un model regional pentru asumarea Holocaustului şi combaterea antisemitismulu”, a scris Iohannis, marţi, în Cartea de onoare a Preşedinţiei israeliene.

Forumul liderilor internaţionali, organizat de Fundaţia Forumului Mondial al Holocaustului (World Holocaust Forum Foundation), în cooperare cu Centrul de Comemorare a Holocaustului – Yad Vashem, se desfăşoară joi la Ierusalim sub auspiciile preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, şi se va concentra pe consolidarea angajamentului global faţă de memoria Holocaustului şi a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului şi a rasismului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×