Klaus Iohannis, gafă la Sibiu. A numit-o pe Astrid Fodor “doamna primar general”

Klaus Iohannis, gafă la Sibiu. A numit-o pe Astrid Fodor “doamna primar general”
Klaus Iohannis s-a făcut de râs la Sibiu. Sursa foto: realitatea.net

Klaus Iohannis este autorul celei mai recente gafe de proporții venite din lumea politică. Prezent la Sibiu pentru a lua parte la evenimentul organizat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existență a  Universității „Lucian Blaga”, președintele României i s-a adresat edilului Astrid Fodor cu „doamna primar general”, sintagmă folosită în cazul primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Iohannis, gafă uriașă în discursul susținut la Sibiu

Știți, de obicei, când stai un timp într-o poziție îți dai seama că acolo unde mergi cunoști din ce în ce mai mulți oameni. Așa mi se întâmplă și mie, dar aici, în Sibiu, credeți-mă cunosc foarte mulți și dori să îi salut pe toți cu numele, dar cred că ar dura un pic prea mic. Așa că, dacă îmi permiteți să îi salut doar pe câțiva: doamna primar general Astrid Fodor, care se luptă cu succes să țină Sibiul la un nivel foarte sus”, și-a început șeful statului discursul, adresând felicitări Universității pentru împlinirea „primei tinereți”.

La manifestări participă rectorul ULB Sibiu, Ioan Bondrea, rectorul Academiei Forțelor Terestre, Ghiță Bârsan, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, primvicepreședintele PNL, Raluca Turcan, consulul Germaniei la Sibiu, Hans Erich Tischler și numeroase personalități ale lumii academice din România. Înaintea fesitivității din Aula Magna a Universității, Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu Consiliul Național al Rectorilor, în sala senatului ULB Sibiu.

Klaus Iohannis și Astrid Fodor foto:oradesibiu.ro

Viorica Dăncilă îl amenință pe Klaus Iohannis cu plângere penală

În altă ordine de idei, conflictul dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă este departe de a se fi încheiat. Mai mult decât atât, premierul a lăsat de înțeles că nu exclude varianta unei plângeri penale în urma refuzului președintelui de a numi miniștrii interimari, mai ales că magistrații CCR au dat o decizie în acest sens.

Eu ştiu atât: motivarea Curţii Constituţionale spune – revocarea celor doi miniştri, ministrul Justiţiei şi vicepremierul pe parteneriate strategice, şi numirea miniştrilor interimari. Tot în motivarea CCR este precizat faptul că prim-ministrul poate trimite numiri către preşedintele României, iar preşedintele poate să refuze numai motivat şi din punct legal, nu al oportunităţii. Nimic din toate acestea nu a făcut. Eu cred că toate acestea sunt lucruri care pot merge spre penal. O să mă consult cu juriştii şi o să vedem”, declarat Viorica Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×