Viorica Dăncilă s-a luat de Klaus Iohannis pe facebook. I-a dat tag și i-a cerut socoteală cu privire la decizia CCR

Viorica Dăncilă s-a luat de Klaus Iohannis pe facebook. I-a dat tag și i-a cerut socoteală cu privire la decizia CCR
Viorica Dăncilă i-a dat tag pe facebook lui Klaus Iohannis *foto: digi24.ro

Premierul Viorica Dăncilă a avut un atac pe facebook la adresa președintelui Klaus Iohannis. Șeful guvernului i-a atras liderului de la Cotroceni de faptul că nu respectă Constituția, în contexul în care încă nu a validat propunerile pentru funcțiile de miniștri unde încă mai există interimate. Textul premierul s-a viralizat pe facebook, în contextul în care Dăncilă l-a etichetat în postare pe președintele României.

Viorica Dăncilă l-a luat la rost pe Klaus Iohannis pe facebook

Viorica Dăncilă a scris în postarea în care i-a dat tag lui Klaus Iohannis că: „Încă o zi de încălcare a Constituției de către președinte. Domnule Klaus Iohannis, o țară întreagă așteaptă să vă faceți treaba. Și nici măcar nu v-am cerut să vă sacrificați weekend-ul. Când puneți în aplicare decizia Curții Constituționale?”

Dăncilă reia astfel ce spunea cu o zi înainte: „Deși președintele spune că nu el numește miniștri în situația dată, îi refuză prin declarații subiective și politice de la tribuna Administrației Prezidențiale. Ce este asta, dacă nu campanie electorală? Demagogie. Îi cer președintelui să numească miniștri interimari imediat, nu de îndată, pentru că am văzut cu toții ce înseamnă asta la Klaus Iohannis. Îi cer, așa cum a decis CCR, să motiveze în scris respingerile făcute, așa cum i-a cerut Curtea de la început. Să ia o pauză de la campanie, de la lansări de carte, de la poze de campanie și să își aducă aminte că are obligații constituționale pe care e obligat să le exercite”, a spus Viorica Dăncilă, la o conferință de presă a CEX-ului PSD.

Viorica Dăncilă i-a dat tag pe facebook lui Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă i-a dat tag pe facebook lui Klaus Iohannis *foto: captură facebook

CCR a făcut pace între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

În schimb, Curtea Constituțională le-a dat drept amândurora, într-o decizie de pe 18 septembrie. AStfel, CCR arată că există în continuare un conflict juridic de natură constituțională între premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis. Astfel șeful statului va fi obligat să emită decretul de revocare al ministrului Justiției Ana Birchall. Pe de altă parte, CCR a decis că premierul Viorica Dăncilă trebuie să meargă în Parlament pentru restructurarea Guvernului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×