Klaus Iohannis a refuzat propunerile de miniștri! Șeful statului o trimite pe Viorica Dăncilă în Parlament

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri mondene
04/10/2019, 16:28
Klaus Iohannis a refuzat propunerile de miniștri! Șeful statului o trimite pe Viorica Dăncilă în Parlament
Klaus Iohannis o trimite pe Viorica Dăncilă în Parlament. Sursa foto - facebook

Președintele României, Klaus Iohannis a refuzat propunerile de miniștri făcute de Viorica Dăncilă! Mai mult de atât, șeful statului o trimite pe șefa Executivului să ceară votul Parlamentului. „Acțiunile premierului Dăncilă generează grave blocaje cu consecințe negative pentru români. Insistența cu care prim-ministrul Viorica Dăncilă refuză să solicite acordul Parlamentului pentru un nou Guvern generează gravul blocaj în care se adâncesc instituțiile statului român.

Klaus Iohannis a refuzat propunerile de miniștri!

Cu fiecare zi, se văd noi consecințe negative majore, ultimul exemplu fiind organizarea examenului de rezidențiat. Prin recenta sa decizie, Curtea Constituțională a statuat în mod clar că, odată cu ieșirea ALDE de la guvernare, Președintele României poate numi miniștri titulari numai cu aprobarea prealabilă a Parlamentului. Nici nu era nevoie de o decizie a CCR pentru a se constata evidența necesității de a respecta un articol din Constituție.

Dacă ar fi acționat cu bună-credință și ar fi dorit cu adevărat să evite orice blocaje, doamna Dăncilă ar fi trebuit, așa cum i-am cerut, să meargă în Parlament și să obțină validarea pentru noul său Guvern”, a transmis Klaus Iohannis printr-un cominicat de presă. „Dacă doamna Dăncilă nu înțelege nici acum sensul deciziei Curții Constituționale, îi mai explic încă o dată, în mod public: este fără echivoc faptul că, pentru numirea unui ministru titular la educație, premierul trebuie să se prezinte în Parlament.

Klaus Iohannis a refuzat propunerile de miniștri! Klaus Iohannis
Klaus Iohannis este nemulțumit de guvernarea PSD. Sursa foto – facebook

Șeful statului o trimite pe Viorica Dăncilă în Parlament

Prin solicitarea adresată astăzi, prim-ministrul practic îmi cere să încalc Legea fundamentală forțând instituirea unui al doilea interimat succesiv la Ministerul Educației Naționale, în condițiile în care pentru acest portofoliu domnul ministru Daniel Breaz a exercitat această funcție timp de 45 de zile, durată maximă permisă de articolul 107 din Constituție. La acest moment, singura autoritate competentă să se exprime cu privire la demersurile prim-ministrului și activitatea Guvernului rămâne Parlamentul, iar, din această perspectivă, dezbaterea moțiunii de cenzură reprezintă cadrul cel mai adecvat”, a mai spus şeful statului.

Klaus Iohannis a mai indicat că decizia ministrului Sănătăţii de a amâna concursul de rezidenţiat 2019 „arată incapacitatea actualei guvernări de a organiza admiterea la rezidențiat și de a gestiona resursa umană din sănătate, resursă vitală pentru buna funcționare a sistemului”. „Lipsa de respect faţă de absolvenții de medicină și față de profesia medicală în general, faţă de pacient şi faţă de cetățean, este o caracteristică a Guvernului PSD. Organizarea rezidențiatului ar fi trebuit să se facă pe baza unei metodologii clare, iar Guvernul este cel care a întârziat nepermis de mult, ca în fiecare an, aprobarea acesteia. Această situație, care denotă o delăsare jenantă în raport cu o temă de o asemenea relevanță pentru sistemul de sănătate, arată dimensiunile dezastrului unui guvern lipsit de competență și viziune, mai precizează Klaus Iohannis.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×