Examenul de rezidențiat, amânat. Sorina Pintea dă vina pe refuzul lui Klaus Iohannis de a numi un ministru al Educației

Examenul de rezidențiat, amânat. Sorina Pintea dă vina pe refuzul lui Klaus Iohannis de a numi un ministru al Educației
Sorina Pintea reacționează după amânarea examenului de rezidențiat. Sursa foto: romaniacurata.ro

Anunțul că examenul de rezidențiat, programat inițial pe 17 noiembrie, va avea loc în data de 8 decembrie, nu le-a picat prea bine celor peste 5.000 de tineri absolvenți ai promoției 2019 în medicină, medicină dentară și farmacie. Chestionată pe marginea acestui subiect, Sorina Pintea, ministrul Sănătății pune totul pe seama președintelui Klaus Iohannis.

Sorina Pintea dă vina pe Klaus Iohannis pentru amânarea examenului de rezidențiat

Într-o declarație de presă susținută recent, oficialul subliniază că șeful statului refuză în continuare să numească ministru la Educație, după expirarea interimatului asigurat de Daniel Breaz, motiv pentru care nu pot fi semnate cele șapte ordine ministeriale necesare desfășurării examenului de rezidențiat.

În data de 17 noiembrie 2019 trebuia să se desfășoare sesiunea din anul acesta. Ministerul Sănătății a întocmit toate actele necesare, dar având în vedere că la Educație nu a fost numit ministru sau ministru interimar, suntem în imposibilitatea de a emite aceste acte normative și prin urmare de a susține acest examen în 17 noiembrie. Deși am sperat că nu vom ajunge în această situație și am sperat că vom avea un ministru al Educației în baza propunerii transmise de premier către președintele României, iată că ne vedem nevoiți să luăm o decizie de amânare”, a explicat Sorina Pintea.

Examenul de rezidențiat s-a amânat pentru luna decembrie. Sursa foto: digi24.ro
Examenul de rezidențiat s-a amânat pentru luna decembrie. Sursa foto: digi24.ro

Stundenții de la Medicină se revoltă după amânarea examenului de rezidențiat

Anunțul ministrului Sănătății vine în contextul reacției viitorilor medici, care, prin intermediul unui comunicat de presă, au solicitat Guvernului, Parlamentului și Administrației Prezidențiale soluționarea acestei situații în cel mai scurt timp, pentru ca examenul să aibă loc în condiții optime, la data stabilită inițial.

Examenul de rezidențiat este mult mai mult decât un examen pentru studenții și absolvenții mediciniști, este momentul la care am sperat și pentru care ne-am pregătit timp de șase ani, care marchează împlinirea vocației unei generații întregi de viitori medici”, transmite Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×