Viorica Dăncilă, noi propuneri de interimari! Lista a ajuns deja pe biroul lui Klaus Iohannis

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri mondene
04/10/2019, 14:18
Viorica Dăncilă, noi propuneri de interimari! Lista a ajuns deja pe biroul lui Klaus Iohannis GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă este candidata PSD la alegerile prezidențiale. Sursa foto - facebook

Remierul României, Viorica Dăncilă a lansat noi propuneri de interimari! Șefa Executivului a trimis deja către președintele Klaus Iohannis noi propruneri de miniștri. Astfel, Gabriel Leș este propus la Interne, iar Daniel Suciu la Ministerul Justiției. De remarcat că mişcarea vine la scurt timp după ce Dăncilă a lansat al treilea mesaj public în care îi cere insistent preşedintelui să dea undă verde miniştrilor interimari.

Viorica Dăncilă, noi propuneri de interimari!

Vă reamintim că CCR a publicat motivarea deciziei prin care îl obligă pe preşedintele Iohannis să îi numească de îndată pe Niculae Bădălău, Ioan Deneş şi Radu Oprea în fruntea ministerelor Energiei, Apelor, respectiv Mediului de Afaceri. În plus, şeful statului trebuie să o revoce „de îndată” pe Ana Birchall din funcţia de ministru al Justiţiei. Interimatele celor trei nu pot depăşi 45 de zile, conform Constituţiei.

În acest interval, premierul trebuie să vină în Parlament pentru a primi un nou vot de validare. În cazul în care PSD nu strânge 233 de voturi, ceea ce înseamnă majoritate absolută, situația se schimbă dramatic. Cei trei urmează să-i înlocuiască interimar în funcţie pe miniştrii Anton Anton, Graţiela Gavrilescu şi Viorel Ilie, care au demisionat după ce conducerea ALDE a decis  retragerea de la guvernare.

Viorica Dăncilă, noi propuneri de interimari! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă este într-o contră continuă cu Klaus Iohannis. Sursa foto – facebook

Lista a ajuns deja pe biroul lui Klaus Iohannis

De asemenea, premierul solicită numirea lui Nicolae Hurduc ministru interimar al Educației. Klaus Iohannis a anunţat că va numi miniştrii imediat ce Curtea Constituţională va publica motivarea deciziei prin care este obligat să revoce doi miniştri şi să numească altii interimari, însă au trecut două zile fără să se întâmple acest lucru. Premierul a mai spus că se va consulta cu juriştii pentru a vedea ce poate face mai departe.

„Președintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici și servicii medicale de calitate și blochează cu bună știință accesul a mii de tineri absolvenți la sistemul medical. Domnule Klaus Iohannis, când puneți în aplicare decizia Curții Constituționale?”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×