Klaus Iohannis a rămas fără mașina de campanie în Italia! Duba președintelui a fost ridicată

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 22:24
Klaus Iohannis a rămas fără mașina de campanie în Italia! Duba președintelui a fost ridicată GALERIE FOTO
Mașina de campanie a lui Klaus Iohannis a fost ridicată de pe stradă. Sursa foto - facebook

Klaus Iohannis a rămas fără mașina de campanie în Italia! Totul s-a petrecut sub ochii uluiți ai trecătorilor care urmăreau cum duba președintelui este ridicată de o firmă care se ocupă cu așa ceva. Cel mai probabil, mașina a fost parcată neregulamentar, iar autoritățille din Italia s-au sesizat imediat. Duba are inscripționat chipul președintelui Klaus Iohannis și sloganul său de campanie: ,,Iohannis pentru o Românie normală”

Klaus Iohannis a rămas fără mașina de campanie în Italia!

Evenimentul nu i-a supărat însă pe alegători. Românii din străinătate au continuat să vină masiv la vot. Peste 260.000 de oameni au votat în Diaspora, la care se adaugă cei 25.000 care au trimis prin corespondență opțiunea lor. De altfel, sunt șanse mari ca atunci când se oprește votarea în Europa, să trecem deja de peste 300.000 de români din străinătate cu vot îbregistrat. Cifra este una cu adevărat impresionantă!

În prima zi de vot din Europa, cei mai mulți români au votat într-o secție din Marea Britanie – la secția 553, Londra/ Edgware, unde și-au exprimat opțiunea de vot 665 de alegători. Pe locul al doilea a fost o secție din Chișinău, Republica Moldova, unde au votat 660 de români, iar pe poziția a treia s-a aflat o secție din Bruxelles, cu 642 de voturi înregistrate în prima zi. S-a mers pe aceeași linie și sâmbătă, în a doua zi.

Vot masiv în diasporă

Conform unei informații, la ora actuală, există o singură țară în care niciun român nu a votat. În Coreea de Nord, în secția de votare de la Phenian, nicio persoană nu își exprimase opțiunea, până în prezent. De remarcat că la alegerile europarlamentare, pe 26 mai, la Phenian au votat 9 persoane, cel mai probabil membri ai corpului diplomatic. Dintre aceste voturi, patru s-au dus la Alianța USR-PLUS, trei s-au dus la PNL și două la ALDE. Partidul Social Democrat nu a luat nici un vot.

Primul tur al alegerilor prezidențiale început încă de vineri, 8 noiembrie, în Diaspora, și continuă până pe 10 noiembrie. De asemenea, pe data de 10 vor intra la vot și românii din țară. În total, peste 18 milioane de cetățeni cu drept de vot vor putea să își exprime opinia la aceste alegeri.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×