Klaus Iohannis a declarat război Guvernului! Un nou atac la adresa PSD

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 16:54
Klaus Iohannis a declarat război Guvernului! Un nou atac la adresa PSD GALERIE FOTO
Klaus Iohannis a declarat război Guvernului! Un nou atac la adresa PSD

Dacă la primele ore ale zilei, Klaus Iohannis și-a îndreptat atenția către victimele Revoluției din 1989, în această după-amiază, când a avut loc o întâlnire informală cu presa, șeful statului a spus pe un ton categoric că nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul, despre colaborarea sa cu PSD a afirmat că se află „la un minim istoric”.

„Colaborarea mea cu PSD a ajuns la un minim istoric, iar restul decurge de acolo. Sunt extrem de nemulțumit (…). Colaborarea s-a redus cu nimic”, a declarat președintele României, potrivit stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis a declarat război Guvernului

În timpul declarațiilor, șeful statului a subliniat că va colabora cu Executivul doar pe chestiuni europene ca să nu pericliteze imaginea țării noastre. Klaus Iohannis a mai precizat că nu o va lăsa pe Viorica Dăncilă să participe la reuniunile Consiliului European.

„Voi critica PSD și mai mult. Am prima șansă la un nou mandat (…). Nu va fi niciun fel de pace cu Guvernul. Voi avea grijă să colaborăm doar pe chestiuni europene”, a mai afirmat Klaus Iohannis la întâlnirea informală cu presa vineri la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis, în ajunul aniversării Centenarului când a promulgat Legea „Autostrăzii Unirii”

Ieri, președintele României a participat la ședința de Guvern, însă el a fost invitat subtil de premier să nu rămână până la finalul întâlnirii cu miniștii. Toate astea deși, la începutul ședinței, Klaus Iohannis a declarat: „În deschidere voi face pe scurt câteva remarci legate de prezența mea în această ședință de Guvern. Există întrebări în spațiul public, poate și între dvs. Participarea mea la ședința de Guvern are loc în virutatea atribuțiilor conferite președintelui României de către Constituția României. Mai exact este vorba de atribuțiile din articolele 80, 86 și 87 toate coroborate. Aceste chestiuni s-au mai discutat în România pentru că nu s-a știut foarte clar când poate să participe președintele la ședintele de guvern. Există o clarificare a CCR încă din 2007 care se referă la articolele pe care le-am citat care spune clar că președintele României poate să participe orcând la orice ședință de guvern”.

În urmă cu o săptămână au fost făcute publice rezultatele unui sondaj al Biroului de Cercetări Sociale (BCS) în legătură cu felul în care îi privesc românii pe Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea. Informațiile s-au viralizat și au dat naștere unor noi glume despre premierul României și liderul PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×