Kirk Douglas, celebru actor american, a murit la vârsta 103 ani. Tatăl lui Michael Douglas a jucat în peste 90 de filme

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 08:30
Kirk Douglas, celebru actor american, a murit la vârsta 103 ani. Tatăl lui Michael Douglas a jucat în peste 90 de filme
Legendarul actor Kirk Douglas a murit la vârsta de 103 ani. Sursa foto: Facebook.com

Renumitul actor Kirk Douglas a murit la venerabila vârstă de 103 ani miercuri, 5 februarie 2020. Vestea tragică a trecerii în neființă a legendarului actor a fost dată chiar de fiul acestuia, cunoscutul Michael Douglas.

Renumitul actor din „Spartacus”, Kirk Douglas a murit la 103 ani

Este doliu în industria cinematografică de la Hollywood unde unul dintre ultimii supraviețuitori ai epocii de aur, legendarul Kirk Douglas, a murit la vârsta de 103 ani. Renumitul actor a avut o carieră de peste șase decenii și a jucat în mai bine de 90 de filme devenind cunoscut după rolul jucat în „Spartacus” (1960).

Michael Douglas, fiul regretatului actor Kirk Douglas, este cel care a împărtășit cu fanii vestea tristă. „Cu o uriașă tristețe, eu și frații mei anunțăm că Kirk Douglas ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 103 ani.

Pentru lume, era o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, un umanist care era dedicat dreptății, iar cauzele în care a crezut au fost un standard către care noi toți am aspirat”, a anunțat actorul Michael Douglas.

Kirk Douglas a fost un supraviețuitor și a trecut prin multe cumpene

„Pentru mine și pentru frații mei Joel și Peter el a fost simplu – tata, pentru Catherine – un socru minunat, pentru nepoții și strănepoții lui – un bunic iubitor, iar pentru soția lui, Anne, un soț minunat”, a mai adăugat Michael Douglas.

Kirk Douglas, pe numele adevărat Issur Danielovitch, a trecut prin multe cumpene de-a lungul vieții și în ultima perioadă avea probleme serioase de sănătate. În anul 1996 a suferit un atac cerebral, dar s-a recuperat miraculos de repede.

De asemenea, regretatul actor a fost în marină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar în 1991 a supraviețuit unui accident de elicopter în care două persoane și-au pierdut viața. Kirk s-a ales atunci cu o traumă serioasă la coloană. Nu a mai fost văzut în public din aprilie 2019.

Kirk Douglas s-a născut pe 9 decembrie 1916, în localitatea Amsterdam din statul american New York și avea să joace în primul său film în anul 1946 – un noir clasic intitulat „Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers”.

Printre producțiile în care a mai jucat se numără: „Călăreţul singuratic/ Lonely Are the Brave”, „Umbra unui uriaş/ Cast a Giant Shadow”, „Spartacus”,  „The Villain” , „Saturn 3” și multe altele.

Kirk a fost căsătorit de două ori. Din căsnicia cu Diana Dill care a avut loc în anul 1943 au rezultat doi fii, Michael și Joel. După divorțul de Diana( în 1951) legandarul actor s-a căsătorit patru ani mai târziu cu Anne Buydens. Din această relație au rezultat tot doi băieți Peter și Eric, cel din urmă a murit în 2004.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×