Kirk Douglas, celebru actor american, a murit la vârsta 103 ani. Tatăl lui Michael Douglas a jucat în peste 90 de filme

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 08:30
Kirk Douglas, celebru actor american, a murit la vârsta 103 ani. Tatăl lui Michael Douglas a jucat în peste 90 de filme
Legendarul actor Kirk Douglas a murit la vârsta de 103 ani. Sursa foto: Facebook.com

Renumitul actor Kirk Douglas a murit la venerabila vârstă de 103 ani miercuri, 5 februarie 2020. Vestea tragică a trecerii în neființă a legendarului actor a fost dată chiar de fiul acestuia, cunoscutul Michael Douglas.

Renumitul actor din „Spartacus”, Kirk Douglas a murit la 103 ani

Este doliu în industria cinematografică de la Hollywood unde unul dintre ultimii supraviețuitori ai epocii de aur, legendarul Kirk Douglas, a murit la vârsta de 103 ani. Renumitul actor a avut o carieră de peste șase decenii și a jucat în mai bine de 90 de filme devenind cunoscut după rolul jucat în „Spartacus” (1960).

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Michael Douglas, fiul regretatului actor Kirk Douglas, este cel care a împărtășit cu fanii vestea tristă. „Cu o uriașă tristețe, eu și frații mei anunțăm că Kirk Douglas ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 103 ani.

Pentru lume, era o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, un umanist care era dedicat dreptății, iar cauzele în care a crezut au fost un standard către care noi toți am aspirat”, a anunțat actorul Michael Douglas.

Kirk Douglas a fost un supraviețuitor și a trecut prin multe cumpene

„Pentru mine și pentru frații mei Joel și Peter el a fost simplu – tata, pentru Catherine – un socru minunat, pentru nepoții și strănepoții lui – un bunic iubitor, iar pentru soția lui, Anne, un soț minunat”, a mai adăugat Michael Douglas.

Kirk Douglas, pe numele adevărat Issur Danielovitch, a trecut prin multe cumpene de-a lungul vieții și în ultima perioadă avea probleme serioase de sănătate. În anul 1996 a suferit un atac cerebral, dar s-a recuperat miraculos de repede.

De asemenea, regretatul actor a fost în marină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar în 1991 a supraviețuit unui accident de elicopter în care două persoane și-au pierdut viața. Kirk s-a ales atunci cu o traumă serioasă la coloană. Nu a mai fost văzut în public din aprilie 2019.

Kirk Douglas s-a născut pe 9 decembrie 1916, în localitatea Amsterdam din statul american New York și avea să joace în primul său film în anul 1946 – un noir clasic intitulat „Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers”.

Printre producțiile în care a mai jucat se numără: „Călăreţul singuratic/ Lonely Are the Brave”, „Umbra unui uriaş/ Cast a Giant Shadow”, „Spartacus”,  „The Villain” , „Saturn 3” și multe altele.

Kirk a fost căsătorit de două ori. Din căsnicia cu Diana Dill care a avut loc în anul 1943 au rezultat doi fii, Michael și Joel. După divorțul de Diana( în 1951) legandarul actor s-a căsătorit patru ani mai târziu cu Anne Buydens. Din această relație au rezultat tot doi băieți Peter și Eric, cel din urmă a murit în 2004.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×