Jurnalista Dana Chera despre abundența informațiilor despre COVID-19: ”Nu vă lăsați luați de turbionul emoțional”

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
30/03/2020, 18:26
Jurnalista Dana Chera despre abundența informațiilor despre COVID-19: ”Nu vă lăsați luați de turbionul emoțional”
Jurnalista Dana Chera despre abundența informațiilor despre COVID-19: ”Nu vă lăsați luați de turbionul emoțional”. Sursa foto: captură video Youtube

Dana Chera, fostă Grecu, a transmis un mesaj dur legat de multitudinea de informații despre coronavirus. Fosta prezentatoare Antena 3 este de părere că oamenii nu trebuie să se lase manipulați și să privească mai mult în interiorul lor înainte de a lua o informație ca fiind adevărată.

Cum crede Dana Chera că percep oamenii știrile despre coronavirus

Cunoscuta jurnalistă Dana Chera este de părere că abundența informațiilor de la televizor despre pandemia de coronavirus poate îmbolnăvii oamenii. Fosta prezentatoare TV susține că stările psihice proaste și multitudinea de știri despre COVID-19 poate fi un teren ideal pentru îmbolnăvire.

Fosta doamnă Grecu îndeamnă oamenii pe blogul personal să vadă ambele laturi ale unei situații, dar să ia decizia potrivit în funcție de trăirile interioare. În plus, Dana Chera le spune oamenilor să privească înăuntrul lor și cel mai mult, să stea acasă.

Sensul pentru care postez mesajul acesta este simplu: mi-aș dori ca în perioada asta să vă dați timp să înțelegeți vorbele pe care le auziți. Și imaginile pe care le vedeți. Să stați înainte de a vă speria, înainte de a judeca, mai cu seamă. Doar ce vă bucură sufletul luați ca atare!”, a scris jurnalista pe blogul personal.

Dana Chera îndeamnă oamenii să nu creadă toate informațiile de la TV

„Aveți în față două imagini. Doar două. Cu ele o minte bolnavă, și câte asemenea minți sunt, ar putea face povești de necitit.

Eu vă dau un exemplu simplu, inofensiv: pot să spun că am luat albina din iarbă să mă joc cu ea sau pot să spun că am luat-o din bătaia pașilor, salvând-o și am redat-o mediului în care ea jubilează!

În funcție de cum vreau să mă percepeți și de ce sentimente doresc să stârnesc. Dragii mei, e o perioadă în care informația este sufocantă, titlurile, cele mai multe, catastrofice. Imaginile, extrem de puternice.

Manipulările sunt ușor de făcut, căci marfa este din belșug și nevoia noastră de a devora știrile, uriașă. Dați-vă timp! Nu vă lăsați luați de turbionul emoțional.

O stare psihică proastă e teren bun pentru îmbolnăvire. Priviți înăuntru. Sufletul ȘTIE CE TREBUIE SĂ SIMTĂ. Dați-i forță. Și stați! În voi! În casă! În viață!”, a continuat fosta prezentatoare Antena 3 Dana Chera mesajul de pe blog.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×