Iată județele din România cu cele mai mari salarii! Care sunt cei mai săraci români? Și în anul 2018, criteriul primordial al românilor în funcție de care aceștia își aleg cariera a rămas salariul, angajatorul, dar și orașul în care aleg să locuiască și să muncească. Potrivit unei analize realizate de eJobs, românii ar face orice sacrificiu pentru a avea un salariu mai mare, lucru care este și normal, căci trebuie să locuiești undeva și trebuie să mai și mănânci. Așadar, la nivel național, media salarială, crește pe zi ce trece o dată cu numărul de angajatori existenți în fiecare oraș din România, cu industria din care fac parte, dar și cu amploarea dată de acestea.
Așadar, pe locul fruntaș stă Bucureștiul, acesta fiind și centrul financiar și de business al întregii țări. Însă, Capitala nu este doar cel mai puternic angajator din România, ci și cel care oferă cele mai babane remunerații. Câștigul mediu net din centrul financiar al țării este de 2.723 de lei pe lună, conform Palylab.ro. În schimb, veniturile medii lunare ale angajaților din București nu trec de 100 de lei, acesta fiind salariul mediu net pe economie, care ajungea la 2.688 de lei, la sfârșitul lunii septembrie, după datele Institutului Național de Statistică.
Județele din România cu cele mai mici salarii! Români săraci vs. români bogați
Al doilea loc este ocupat de Cluj! Potrivit studiului realizat de platforma numită mai sus, cei din Cluj încasează în fiecare lună aproximativ 2.664 de lei. Următorii în acest top sunt cei din Timișoara, care au înregistrată o medie a remunerațiilor de 2.656 de lei pe lună. Locurile următoare sunt ocupate de Alba, cu o medie salarială de 2.591 de lei pe lună, Harghita, cu 2.539 lei pe lună și Brașov și Sibiu, cu 2.531 lei.
Cu mai multe detalii despre subiectul de mai sus a venit Bogdan Badea, CEO eJobs România. ” Faptul că Bucureștiul, Clujul și Timișoara sunt județele care oferă cele mai mari salarii din România nu este o surprinză pentru nimeni. Aici își desfășoară activitatea cele mai mari companii, locale și multinaționale, toate sunt centre universitare importante, iar bazinul de candidați este uriaș.
Cu toate acestea, este interesant faptul că județe precum Harghita sau Alba au reușit să detroneze zone care, aparent, au un potențial mai mare, precum Iași sau Constanța”, a declarat Bogdan Badea. În schimb, codașe în clasament sunt: Gorj, cu 2.006 lei pe lună, Vrancea, cu o medie lunară de 2.031 de lei, Mehedinți și Buzău, cu 2.093 și 2.094 lei. Iar, cei care stau lipiți de baza clasamentului sunt cetățenii din Vaslui și Călărași, unde nu se depășește suma de 2.100 de lei pe lună.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet