Salariul minim majorat, în funcție de studii, intră în vigoare de la 1 decembrie!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
08/11/2018, 16:21
Salariul minim majorat, în funcție de studii, intră în vigoare de la 1 decembrie!
În prim-plan se află Olguța Vasilescu care îi strânge mâna președintelui României

Majorarea salariului minim, în funcție de studii, va intra  în vigoare de la data de 1 decembrie! Potrivit draftului hotărârii de guvern, care a fost obținută de Realitatea TV, Guvernul României se grăbește să introducă salariul minim diferențiat cât mai repede. În act este precizat că salariul de bază minim brut pe țară va fi majorat la 2.080 de lei lunar începând de la data de 1 decembrie 2018. Iar, pentru personalul cu vechime în muncă de peste 15 ani de zile, cu condiția ca acesta, normal, să fie încadrați pe funcții cu nivel de studii superioare, salariul minim de bază s-a stabilit la 2.350 de lei pe lună. ”Prin prezentul act normativ se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 2.080 lei lunar începând cu data de 1 decembrie 2018. Începând cu data de 1 decembrie 2018, pentru personalul încadrat pe funcții cu nivel de studii superioare și pentru personalul cu vechime în muncă peste 15 ani, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, se stabileşte la 2.350 lei luna”, se arată în document.

De asemenea, cu mai multe detalii despre această schimbare a venit duminică, 4 noiembrie, șeful de la Muncă. Conform informațiilor oferite de acesta în cadrul unei televiziuni, chiar de săptămâna viitoare sau la următoarea ședință de Guvern se va modifica Codul Muncii. „Săptămâna viitoare sau la următoarea şedinţă de Guvern vom avea o Ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Muncii”, a precizat ministrul Muncii.

Salariul minim va fi majorat, în funcție de studii, de la 1 decembrie!

Viorica dăncilă, alături de Olguța Vasilescu, ministrul Muncii
În fotografie se află Olguța Vasilescu, alături de Viorica Dăncilă

De asemenea, acesta a precizat atunci că, în Codul Muncii, s-a vorbit de salariul minim, însă nu de salariul minim diferențiat. ”În Codul Muncii, la ora actuală, se vorbeşte de salariul minim, dar nu se vorbeşte de salariul minim diferenţiat între cei fără studii superioare şi cei cu studii superioare şi atunci primul pas pe care trebuie să îl facem este să modificăm Codul Muncii. După ce va fi modificat acest Cod al Muncii, va trebui să venim cu o Hotărâre de Guvern. De la 1 ianuarie ar urma să fie salariul minim pe economie 2.080 de lei, iar salariul minim pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei şi pentru cei care au minim 15 ani vechime la fel, 2.350 de lei”, a declarat Olguța Vasilescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×