Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, anunţ major despre pensii

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
01/03/2018, 22:16
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, anunţ major despre pensii

”Legea pensiilor este gata, este finalizat textul legii. Problemele pe care le avem la ora actuală sunt legate de simulări, trebuie să facem cât mai multe, ca să nu avem nicio sincopă în momentul în care ieşim cu legea (…) Am făcut simulări pe câteva mii de pensii şi facem în continuare.

 

Legea este finalizată, dar lucrăm pe trei modalităţi de calcul pentru a vedea care sunt cele mai avantajoase, care corectează cel mai mult inechităţile, dar şi o sumă care să poată fi suportată de statul român. Mă bucur că ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, este foarte deschis şi are toată disponibilitatea pentru că impactul bugetar este unul mare.

Avem deja constituit un grup de lucru cu cei de la Finanţe, dar până la varianta finală facem simulări. Am avut întâlniri cu asociaţiile de pensionari, i-am rugat şi pe dumnealor să constituie un grup de lucru, format din oameni care au mai lucrat în acest sistem.

Nu vreau să dau un termen, pentru că până în momentul în care nu suntem gata cu simulările, nu o vom anunţa public. Este o lege capitală, care ne priveşte pe toţi, o lege la care nu avem voie să facem nicio greşeală. Avem nevoie de o lege pe care să nu mai fie nevoie să o modificăm, pentru că poate nici legea din 2010 nu a fost proastă, dar faptul că a tot fost modificată a bulversat sistemul.

Noi am respectat tot ce am promis în programul de guvernare. Vreau să vă spun că nu am ţinut cont de faptul că nu am avut o lege a pensiilor şi am luat măsuri de creştere a pensiilor.

Anul trecut, punctul de pensie a crescut cu 15% şi am eliminat CASS-ul. Mai mult decât atât, la pensiile sub 2000 de lei am eliminat impozitul care a ajuns la zero, în timp ce la pensiile de peste 2000 de lei am scăzut impozitul de la 16% la 10%”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×