Judecătorii au dat sentința! Ce s-a întâmplat cu afaceristul în mașina căruia a murit Răzvan Ciobanu

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
27/05/2019, 13:28
Judecătorii au dat sentința! Ce s-a întâmplat cu afaceristul în mașina căruia a murit Răzvan Ciobanu GALERIE FOTO
Posesorul autoturismului condus de designerul, Răzvan Ciobanu, în care și-a pierdut viața, Iulică Cercel a fost condamnat la 3 ani de închisoare Sursa foto: facebook.com

Designerul, Răzvan Ciobanu, a murit în urma unui accident rutier a doua zi de Paște, după ce a ieșit de pe carosabil, lovind mai mulți copaci de pe câmp. Ciobanu era singur în mașină, iar anchetatorii au găsit în autoturism buletinul unui afacerist din Oltenița. Ulterior, omul de afaceri, Iulică Cercel, a fost judecat și condamnat la închisoare.

Judecătorii au condamnat un bărbat în cazul morții lui Răzvan Ciobanu

Celebrul designer a murit într-un accident rutier produs în comuna Săcele, din județul Constanța. Autoturismul pe care îl conducea a ieșit de pe partea carosabilă, cel mai probabil din cauza vitezei și a izbit mai mulți copaci de pe câmp. În mașina condusă de celebrul creator de modă, anchetatorii au găsit buletinul unui bărbat din Oltenița, județul Călărași. Iulică Cercel este cel care utiliza autoturismul, proprietara mașinii fiind iubita sa, Mădălina Georgiana I.

Judecătorii din Oltenița au decis judecarea afaceristului pentru evaziune fiscală. Ulterior, Iulică Cercel a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. “În baza art. 38 alin.1,art.39 alin.1 lit.b, art.45 alin.3 lit.a NCp și art.10 din Legea nr.187/2002, inculpatul Cercel Iulică va executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani și 8 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 4 luni, și anume 3 ani închisoare, precum și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit.a,b NCp (corespunzator art. 64 lit. a) teza a II-a si lit. b C.pen. 1969). În baza art.45 alin.5 NCp aplică inculpatului pedepsele accesorii prev. de art.66 alin.1 lit.a,b NCp pe durata executării pedepsei rezultante”, arată judecătorii.

Totodată, magistrații au stabilit și partea penală. ,,În baza art. 91 si 97 alin.2 NCp suspendă sub supraveghere executarea pedepsei rezultante de 3 ani închisoare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, calculat de la data ramânerii definitive a s.p.nr.99/29.11.2016 aplicată de Tribunalul Călărași, Secția Penală”, potrivit cancan.ro.

Buletinul afaceristului Iulică Cercel a fost găsit în mașina în care a murit Răzvan Ciobanu
Posesorul autoturismului condus de designerul, Răzvan Ciobanu, în care și-a pierdut viața, Iulică Cercel a fost condamnat la 3 ani de închisoare
Sursa foto: cancan.ro

Iulică Cercel, bun de plată la stat

Din păcate, problemele bărbatului nu s-au terminat aici. Magistrații de la Tribunalul București au cerut să fie dat în judecată și în civil. În această situație, instanța l-a găsit bun de plată și astfel, Iulică Cercel datorează statului român suma de 752.714 lei. Sentința în acest caz a fost dată pe 21 mai.

Soluția pe scurt: În baza art. 25 C. proc. pen. admite acţiunea civilă, astfel cum a fost precizată prin concluziile raportului de expertiză, şi în consecinţă : obligă pe inculpatul Cercel Iulică, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Yucema Construct SRL, la plata sumei de 752.714 lei, către partea civilă ANAF, cu titlu de obligaţii fiscale accesorii. În baza art. 274 alin. 3 C.p.p. obligă pe inculpat, în solidar cu partea responsabilă civilmente aferentă, la plata sumei de 300 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, au concluzionat magistrații de la Tribunalul București.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×