Iulia Albu critică ținuta purtată de Carmen Iohannis la vizita Papei: ”Abuzează de un privilegiu care nu îi aparține”

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri mondene
31/05/2019, 14:44
Iulia Albu critică ținuta purtată de Carmen Iohannis la vizita Papei: ”Abuzează de un privilegiu care nu îi aparține” GALERIE FOTO
Iulia Albu a criticat ținuta purtată de Carmen Iohannis la vizita Papei Francisc. Sursa foto: Viva.ro

Iulia Albu a fost extrem de critică la adresa primei doamne a României. Ținuta purtată de Carmen Iohannis la vizita Papei a fost aspru taxată de criticul de modă, care a acuzat-o că își arogă anumite privilegii în contexte în care nu este cazul. Albu a spus că soția președintelui se crede vreo prințesă sau vreo regină, iar ținuta ei este inadecvată momentului.

Iulia Albu critică ținuta purtată de prima doamnă a țării: Unde a greșit

Iulia și-a explicat criticile și a spus că profesoara de engleză din Sibiu a greșit alegând albul argintiu, că nu are acest privilegiu al albului. A mai spus că mantila, vălul purtat în cadrul acestor vizite, poate fi lăsat la o parte doar dacă femeia are părul prins într-un coc, deci Carmen Iohannis a dat-o în bară, în viziunea fostei jurate de la Bravo, ai stil.

Iulia Albu a dat exemple de alte personalități care au respectat regulile de etichetă și spune că de la Melania Trump, doamna Macron sau Amal Clooney, nimeni nu a adus un asemenea afront precum cel pe care l-a adus astăzi Carmen Iohannis. Totodată, criticul de modă a spus că soția lui Iohannis este o femeie frumoasă, iar ținuta cu care s-a afișat astăzi era bună la orice alt eveniment, dar nu la întâlnirea cu Suveranul Pontif.

Papa Francisc, alături de Carmen Iohannis și președintele României. Sursa foto: MEDIAFAX

”Carmen Iohannis dă cu bâta în baltă”

”Carmen Iohannis dă cu bâta în baltă și cu bățul în gard, abuzând de un privilegiu care NU îi aparține! „Le privilège du blanc’ este un privilegiu EXCLUSIV al reginelor sau prințeselor catolice, care, la întâlnirea cu Papa, de-a lungul istoriei, au putut purta rochie albă, dar și-au acoperit întotdeauna părul.

Mantilla (vălul specific adesea confecționat din dantelă) este purtată pe cap la vizitele Suveranului Pontif și poate fi abandonată doar în cazul în care părul este strâns, așa cum s-a întâmplat atunci când Angelina Jolie s-a întâlnit cu papa . De la Melania Trump la Mme Macron sau Amal Clooney niciodată nu a mai fost consemnat un asemenea afront.

Sigur, noi vorbim doar de niște cârpe. Carmen este o femeie frumoasă, iar această ținută ar fi putut-o purta oriunde în altă arte, mai puțîn firește, cu această ocazie. Regulă generală de etichetă este aceea de modestie și respect conform normelor catolice”, este comentariul acid al Iuliei Albu, făcut pentru Revista Viva!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×