Italia oprește producția în lupta pentru stoparea coronavirusului. „Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 09:26
Italia oprește producția în lupta pentru stoparea coronavirusului. „Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim”
Italia oprește producția în lupta împotriva coronavirusului

Guvernul italian opreşte producţia. Tot ce nu este esenţial pentru populaţie îşi va opri activitatea, pentru evitarea răspândirii virusului care face ravagii în ţară de o lună de zile.

Italia oprește producția în lupta împotriva coronavirusului

Anunțul a fost făcut chiar de premierul italian Giuseppe Conte, care a anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică încetarea ”oricărei activităţi de producţie” care nu va fi indispensabilă pentru a garanta aprovizionarea cu bunuri esenţiale a populaţiei, relatează AFP, citat de Agerpres.

Executivul a decis să ‘‘închidă orice activitatea de producţie pe teritoriu care nu va fi strict necesară, crucială şi indispensabilă pentru a ne garanta bunurile şi serviciile esenţiale”, a spus el într-un discurs oficial în care a anunţa și acest ”pas suplimentar” în măsurile restrictive luate în încercarea de a opri pandemia de coronavirus.

„Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim”

Farmaciile, supermarketurile şi magazinele alimentare, serviciile poştale, financiare şi de asigurare, transporturile vor continua să funcţioneze. „Încetinim motorul productiv al ţării, dar nu îl oprim”, a spus el despre o „decizie nu tocmai uşoară”.

”Nu putem ascunde realitatea care este în fiecare zi în faţa ochilor noştri. Este cea mai gravă criză pe care o traversează ţara de la cel De-al Doilea Război Mondial ”, a menţionat premierul italian.

”Măsurile adoptate necesită timp pentru a intra în vigoare. Trebuie să respectăm toate aceste reguli cu răbdare şi încredere”, a subliniat Giuseppe Conte.

Anunțul premierului vine după o nouă zi neagră a Italiei, când au fost anunțate nu mai puțin de 793 de decese în numai 24 de ore, din cauza infecției cu coronavirus. Este cel mai grav bilanț din peninsulă de la izbucnirea pandemiei.

La doar o lună de zile de la depistarea primului caz de coronavirus în Italia, numărul total al victimelor din această țară a ajuns la 4.825.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×