11 medici de la Spitalul Județean Suceava au luat coronavirus. În Italia, 14 cadre medicale au murit

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 19:39
11 medici de la Spitalul Județean Suceava au luat coronavirus. În Italia, 14 cadre medicale au murit
11 medici din Suceava sunt pozitivi la coronavirus

Epidemia mortală de coronavirus face deja victime colaterale în rândul cadrelor medicale din întreaga lume, iar România nu e ferită. 11 medici de la Spitalul Județean Suceava sunt ultimii pe lista lunga a cadrelor medicale care au contactat coronavirus.

Medicii nu sunt feriți de COVID-19

Dintre toți oamenii de pe această planetă, nu doar persoanele în vârstă sunt expuse la infectarea cu coronavirus. Medicii sunt cu siguranță în prima linie atunci când vine vorba de riscul de a se infecta cu coronavirus, în condițiile în care sistemul medical dă rateuri uneori și nu-i protejează în totalitate.

Stresul enorm și lipsa materialelor de protecție, combinate cu proasta gestionare a situațiilor duc la inevitabila contaminare a doctorilor. Este și cazul a 11 cadre medicale din Suceava, care au fost deja izolate de restul spitalului.

Doctorii au fost înlocuiți deja cu alți angajați ai sistemului medical, în condițiile în care inamicul invizibil COVID-19 nu oferă timp de odinhă.

În Suceava sunt momentan 19 cazuri înregistrate, conform Libertatea. În vestul Europei, în Franța, peste 600 de medici dau în judecată statul francez pentru „gestionarea defectoasă a pandemiei”, semn că epidemia reprezintă o problemă reală pentru orice țară din lume.

Precedentul Ebola

Ebola nu mai este un subiect de actualitate în prezent, însă boala care a omorât aproximativ 10.000 de persoane a făcut masacru prin rândul medicilor în trecut. Conform statisticilor, aproape 1000 de cadre medicale au decedat în urma bolii care a făcut ravagii în Africa.

Chinezii au pierdut opt doctori și asistente în lupta cu coronavirus, în timp ce italienii au pierdut 14. Ultima victimă, o asistentă care s-a sinucis după ce nu a mai rezistat presiunii.

Autoritățile fac apel la oameni să rămână în case tocmai pentru a nu pune presiune pe sistemul medical, greu încercat în această perioadă.

  • 297,553 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în lume în prezent
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×