Încă un concern auto își închide fabricile! Volkswagen va opri producția la majoritatea uzinelor din Europa

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 14:42
Încă un concern auto își închide fabricile! Volkswagen va opri producția la majoritatea uzinelor din Europa
Încă un concern auto își închide fabricile! Volkswagen va opri producția la majoritatea uzinelor din Europa

Volkswagen AG oprește temporar producția de automobile la majoritatea fabricilor deschise în Europa din cauza pandemiei de coronavirus, anunță pentru DPA surse din Consiliul Angajaţilor grupului german, conform Agerpres

Încă un concern auto își închide fabricile!

Volkswagen este cel mai mare producător auto global, iar decizia ține de faptul de angajații care muncesc unii lângă ceilalți pe linia de asamblare, ceea ce este în contradicţie cu reglementările Guvernului german privind distanţarea socială pentru a evitta contaminarea.

„Pandemia de coronavirus ne va supune unor dificultăţi financiare şi operaţionale necunoscute”, a avertizat Herbert Diess, directorul general al grupului auto german, la prezentarea rezultatelor din 2019.

Conferința de presă s-a organizat online, prin video call, compania din Wolfsburg dorind să evite orice risc în ceea ce privește infectatarea cu coronavirus. Pandemia provoacă pagube însemnate sectorului auto.

Profit record în 2019: 16,9 miliarde de euro

În 2019, profitul operațional înregistrat de Volkswagen a crescut cu 22%, la 16,9 miliarde de euro (18,5 miliarde de dolari) datorită vânzărilor de SUV-uri și a costurilor mai scăzute în scandalul manipulării emisiilor (Dieselgate).

Grupul german a sfidat astfel o piață auto care se confruntă cu probleme pe plan global, în condițiile în care alți producători auto importanți, cum ar fi Renault și Nissan să raporteze pierderi în anul 2019.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care menționăm: VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Ford și grupul PSA și-au închis porțile

Nu doar grupul Volkswagen a luat decizia de a închide temporar producția. Aceeași decizie a fost luată de Ford, care și-a trimis în șomaj tehnic angajații de la Craiova. Măsura va intra în vigoare pe data de 19 martie și va dura până pe data de 5 aprilie.

Un alt gigant auto și-a anunțat închiderea fabricilor din cauza coronavirusului. Grupul PSA, care deține Peugeot, Citroen și Opel, a anunțat închiderea fabricilor din Europa. Este cel mai mare producător auto din Franța. 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×