Decizie radicală anunțată de un gigant auto, în contextul epidemiei de coronavirus! Toate fabricile din Europa, închise de la 17 martie

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 21:24
Decizie radicală anunțată de un gigant auto, în contextul epidemiei de coronavirus! Toate fabricile din Europa, închise de la 17 martie
Un gigant auto își închide toate fabricile din Europa, de teama coronavirusului. Sursa foto: hepta.ro

Având în vedere că bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus capătă proporții îngrijorătoare pe zi ce trece, tot mai multe companii importante sunt nevoite să ia măsuri pentru a proteja sănătatea angajaților. Așa se face că un gigant auto a anunțat deja decizia de a-și suspenda activitatea, până când răspândirea agentului patogen va fi stopată.

Grupul auto care deține mărcile Peugeot, Citroen și Opel a anunțat închiderea fabricilor din Europa

Vorbim despre PSA, cel mai mare producător auto din Franţa şi numărul doi din Europa, deținător al mărcilor Peugeot, Citroen și Opel, care a anunțat în cursul zilei de luni închiderea tuturor uzinelor sale din Europa, pe fondul epidemiei de COVID-19. Măsura rămâne valabilă până pe data de 18 martie, cu posibilitatea de a fi prelungită dacă situația o va cere.

Compania urmează astfel exemplul rivalului italo-american Fiat Chrysler (FCA), care a decis anterior închiderea majorităţii uzinelor sale europene până pe 27 martie. Uzinele de la Mulhouse (Franţa) şi Madrid (Spania) ar urma să se închidă încă de luni, în vreme ce restul își vor sista activitatea treptat, pe parcursul acestei săptămâni.

Decizia vine ca urmare a „înmulţirii numărului de cazuri grave de Covid-19 înregistrate în apropierea facilităţilor de producţie, a întreruperilor în aprovizionare din partea furnizorilor importanţi precum şi din cauza scăderii brutale a pieţelor auto„, au explicat reprezentanții PSA într-un comunicat de presă.

Totodată, în cursul zilei de marţi, 17 martie, urmează să fie închise uzinele sale franceze de la Poissy, Rennes şi Sochaux, precum şi cele de la Zaragoza (Spania), Eisenach şi Rüsselsheim din Germania, Ellesmere Port (Marea Britanie) şi Gliwice (Polonia), iar miercuri vor fi închise fabricele de la Hordain (Franţa), Vigo (Spania), Mangualde (Portugalia). Ultimele uzine, cele de Luton (Marea Britanie) şi Trnava (Slovacia), își vor închide porțile joi.

Apple închide toate magazinele din afara Chinei până pe 27 martie

Nu doar sectorul auto este puternic afectat de răspândirea agresivă a coronavirusului. Apple, unul dintre cei mai importanți producători de telefoane mobile din lume a anunțat recent închiderea tuturor magazinelor sale din afara Chinei. Măsura va rămâne în vigoare până pe 27 martie, cu posibilitatea de a fi prelungită dacă situația o va cere.

Într-o scrisoare postată pe site-ul companiei, CEO-ul Apple a explicat că „cel mai eficient mod de a reduce riscul de transmitere a virusului este reducerea densităţii şi maximizarea distanţării sociale”. Gigantul american are 460 de magazine în toată lumea, dintre care 270 doar în Statele Unite ale Americii.
În ceea ce priveşte angajaţii a căror activitate necesită prezenţa la faţa locului, aceștia trebuie să îşi maximizeze spaţiul personal. Tim Cook şi-a încheiat postarea mulţumind „primilor eroi respondenţi, medici, asistente, cercetători, experţi în sănătate publică şi funcţionari publici” care fac eforturi mari în lupta împotriva pandemiei.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×