Cum îți cureți telefonul pentru a te proteja de coronavirus. Apple, soluție concretă pentru utilizatorii Iphone în plină pandemie COVID-19

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
13/03/2020, 09:32
Cum îți cureți telefonul pentru a te proteja de coronavirus. Apple, soluție concretă pentru utilizatorii Iphone în plină pandemie COVID-19
Cum îți cureți telefonul pentru a te proteja de coronavirus. Sursa foto: profimediaimages.ro

Curăţarea laptop-ului, tabletei sau a telefonului ar trebui să se facă perodic, însă în această perioadă, în contextul epidemiei de coronavirus, ar trebui făcută mai des. Telefoanele, potrivit experţilor, conţin bacterii mai multe decât se găsesc pe capacul de toaletă.

Cum îți cureți telefonul pentru a te proteja de coronavirus

Potrivit experţilor, telefoanele ar trebui curăţate mult mai des şi mai temeinic în această perioadă, în contextul epidemiei de coronavirus, întrucât acesta ar putea conţine mult mai multe bacterii decât vă închipuiţi.

Potrivit ultimelor cercetări, o persoană normală foloseşte telefonul mobil de 76 de ori pe zi. De cele mai multe ori, telefonul mobil conţine mai multe bacterii decât bolul căţelului, blatul de bucătărie sau clanţa uşii.

Lichidul pe bază de alcool izopropil, recomandat pentru curăţare

Apple, până acum, nu îşi sfătuia clienţii să folosească produse normale de dezinfectat pentru aparatele electronice astfel încât să nu fie afectate ecranele. De curând, compania a oferit utilizatorilor de telefoane cu iOS metode de curăţare a aparatelor.

Întâi, trebuie să vă asiguraţi că dispozitivul este scos din priză. Evitaţi folosirea unor materiale abrazive, precum prosoapele de hârtie, şi optaţi în schimb pentru un material textil uşor, sau un şerveţel special conceput pentru a şterge dispozitivele electronice.

Nu este recomandată folosirea spray-urilor cu aerosoli, a celor folosite pentru curăţarea geamurilor, a peroxidului de hidrogen, a înălbitorului, sau a spray-urilor cu aer comprimat.

Soluţia recomandată este un lichid pe bază de alcool izopropil (70%) care trebuie aplicat pe materialul cu care veţi şterge dispozitivul. Apoi ştergeţi uşor ecranul, tastatura şi alte zone ale acestuia.

Evitaţi ştergerea excesivă a dispozitivului şi asiguraţi-vă că nu a intrat umezeală într-unul dintre porturile sale, şi sub nicio formă nu scufundaţi dispozitivul într-un agent de curăţare”, a informat Apple.

Compania Apple are un ghid detaliat pentru curîţarea fiecărui model de telefon. De asemenea, aplle aminteşte şi de husă. Nici aceasta nu trebuie ocolită de la curăţare.

Un ultim sfat ar fi, în timpul folosirii laptop-ului, a tabletei sau a telefonului, ca utilizatorii să se spele pe mâini.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×