Polonia ar putea interzice telefoanele Huawei în instituțiile publice. Motivul

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 09:11
Polonia ar putea interzice telefoanele Huawei în instituțiile publice. Motivul GALERIE FOTO
Polonia ar putea interzice telefoanele Huawei în instituțiile publice. Motivul

Telefoanele Huawei ar putea fi interzise în Polonia. Motivul pentru care autoritățile vor să ia această măsură este unul de securitate națională. Altfel spus, Polonia se teme că firma din China spionează guvernul de la Varșovia prin dispozitivele sale. Acum polonezii vor să limiteze accesul pe piața lor a dispozitivelor produse de compania chineză.

Propunerea de a interzice telefoanele Huawei în Polonia a venit după ce un angajat chinez al companiei a fost reținut sub acuzaţia de spionaj. Dezvăluirea a fost făcută duminică de un oficial guvernamental polonez. ”Vom analiza dacă decizia noastră poate include oprirea utilizării produselor Huawei. Nu avem mijloacele legale de a opri companiile private sau companiile să mai folosească produsele vreunei companii IT. Nu este exclus să luăm în considerare modificări legislative care să ne permită o astfel de măsură”, a spus de cuvânt al serviciilor de securitate poloneze, Karol Okonski.

Polonia bănuiește compania Huawei de spionaj și vrea să interzică telefoanele firmei în instituțiile publice

Polonia ia în calcul interzicerea dispozitivelor Huawei în această țară după ce vineri un angajat chinez al Huawei şi un fost oficial al serviciilor poloneze de securitate au fost arestaţi, fiind acuzați de spionaj. Acum guvernul polonez încearcă  înăsprirea legislaţiei pentru a permite autorităţilor să limiteze accesul produselor fabricate de orice companie, care ar reprezenta un risc de securitate pentru această țară.

Un angajat chinez al Huawei şi un fost oficial al serviciilor poloneze de securitate au fost arestaţi, fiind acuzați de spionaj.

Serviciile de securitate poloneze sunt în alertă, mai ales că oficialul polonez arestat de Agenţia pentru Securitate Internă era responsabil de emiterea de certificare de securitate pentru echipamentele utilizare de administraţia publică. ”Acesta a lucrat pentru un număr de instituţii publice, a deţinut funcţii manageriale importante şi a avut legături cu instituţii care protejează securitatea internă”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de securitate poloneze. Guvernul de la Varșovia se teme că instituțiile publice din această țară sunt acum vulnerabile în ceea ce privește interferența cu dispozitivele Huawei și caută o soluție de blocare a companiei pe piața poloneză.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×