Isteria coronavirus închide cimitirele din Ploiești! Oamenii nu mai pot merge să aprindă o lumânare rudelor decedate

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 14:28
Isteria coronavirus închide cimitirele din Ploiești! Oamenii nu mai pot merge să aprindă o lumânare rudelor decedate
Isteria coronavirus închide cimitirele din Ploiești

Isteria instaurată de coronavirus și în România a mers mai departe la Ploiești, unde oamenii care s-au dus să aprindă o lumânare celor decedați au avut o surpriză de proporții. Cimitirele au fost închise!

Isteria coronavirus închide cimitirele din Ploiești

Oamenii care au mers să aprindă o lumânare de căpătâiul rudelor decedate au găsit porțile cimitirelor închise și un anunț care îi informa că cimitirele sunt închise până pe data de 31 martie, potrivit necenzuratph.ro.

Măsura fără precedent de a închide cimitirele a fost luată de autoritățile ploieștene pentru a preîntâmpina răspândirea COVID – 19. Astfel, până la 31 martie, este restricționat accesul în cimitirele din oraș.

Porțile se deschid pentru înmormântări

Sunt însă și excepții. Porțile cimitirelor se pot deschide doar pentru asigurarea înmormântărilor, pentru încasările anuale și pentru clarificări în relația cu administrația cimitirului. Cu toate acestea, în Prahova nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus.

Isteria provocată de coronavirus i-a făcut pe prahoveni să se pârască între ei. Doi prahoveni au sunat luna trecută la 112 și au anunțat că vecinii lor s-au întors din Italia și au spus că le este frică să nu se îmbolnăvească.

Oamenii le-au spus autorităților că vecinii lor au febră și nu au declarat la graniță de unde vin. În urma verificărilor, s-a constatat însă că alarmele au fost false.

La nivelul întregii țări au fost confirmate 48 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. Cele mai multe cazuri sunt în București, 20, iar pe locul doi se situează județul Timiș, cu 5 cazuri confirmate.

Șase pacienți însă s-au vindecat și au fost deja externați. În acest moment, sunt aproape 13 mii de oameni izolați la domiciliu și 1450 de persoane aflate în carantină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×