Ipoteza lui Traian Băsescu despre repatrierea aurului: ”Se pregătește instalarea unei dictaturi!”

Raluca Ogaru    Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
28/02/2019, 16:19
Ipoteza lui Traian Băsescu despre repatrierea aurului: ”Se pregătește instalarea unei dictaturi!” GALERIE FOTO
Ipoteza lui Traian Băsescu despre repatrierea aurului

Liviu Dragnea și Șerban Nicolae se pregătesc să impună un regim dictatorial în perioada următoare și se tem că resursele financiare ale României ar putea fi blocate până la restabilirea statului de drept, este ipoteza lansată de Traian Băsescu despre repatrierea aurului,

Ipoteza lui Traian Băsescu despre repatrierea aurului

„Oare se pregăteşte instalarea unei dictaturi? Ultima frământare a lui Dragnea şi a şoferului lui Voicu (senatorul Şerban Nicolae) a devenit rezerva de aur a României, adică aducerea în ţară a celor 60 de tone de aur depozitate în banca Angliei cu scopul de a fi ‘văzute’ de toată lumea, ca un element de credibilitate a ţării. Nu cred că este atât de prost informat încât să nu ştie că pentru investitori şi băncile care ne împrumută expunerea rezervei de aur şi a rezervelor valutare este esenţială pentru credibilitatea României.

Am o singură explicaţie: Daddy, adică Dragnea, şi şoferul lui Voicu, adică Şerban Nicolae ştiu că adesea regimurile dictatoriale sunt sancţionate prin blocarea resurselor financiare ale statului aflate în străinătate, fie că este vorba de aur, conturi în valută sau alte active, prin decizii unilaterale ale statelor democratice până la restabilirea funcţionării statului de drept. Oare se pregăteşte Dragnea, Nicolae şi clica lor să impună prin legi un regim dictatorial în perioada următoare şi de teama sancţiunilor vor să aducă rezerva de aur în ţară? Mă întreb şi eu”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus la Senat proiectul de lege

Reacția BNR cu privire la repatrierea aurului

Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus la Senat un proiect de lege care prevede ca 95% din aurul României să fie repatriat. Într-un mesaj postat pe Facebook, PSD a arătat că susține măsura, în timp ce reacția BNR a venit prin vocea economistului-șef Valentin Lazea.

Despre subiectul aur nu am nimic în plus de adăugat faţă de ceea ce s-a spus de către BNR, de către guvernatorul BNR. Argumentele au fost date, problema a fost prezentată de către BNR. Nu am nimic de adăugat în plus. Ideea principală este că rezerva internaţională de aceea se cheamă rezervă internaţională pentru a putea fi văzută, şi cum să spun, certificată de către pieţe, pieţele internaţionale. Acesta este ideea principală, a declarat Valentin Lazea, economist-șef BNR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×