Ion și Nina Iliescu vor vota din nou cu urna mobilă. Cei doi nu se pot deplasa până la secția de vot

Daniel Scripcaru   
în Alegeri Prezidențiale 2019
24/11/2019, 08:57
Ion și Nina Iliescu vor vota din nou cu urna mobilă. Cei doi nu se pot deplasa până la secția de vot
Ion și Nina Iliescu vor vota din nou cu urna mobilă. Sursa foto: digi24.ro

Fostul președinte Ion Iliescu încă se simte slăbit chiar și pentru a merge la vot. Fostul șef de stat a solicitat urna mobilă și pentru turul 2 al alegerilor prezideniale, unde Klaus Iohhanis și Viorica Dăncilă se luptă pentru funcția de președinte al României.

Ion și Nina Iliescu vor vota din nou cu urna mobilă

Atât Ion Iliescu, cât și soșia sa, Nina, au solicitat urna mobilă pentru a vota, după ce au votat de-acasă și în primul tur de scrutin.

În jurul orelor 11.00 -12.00 ar urma ca urna mobilă să plece de la secția de votare cu nr. 63, care funcționează la Liceul Jean Monnet din Capitală. Solicitarea a fost făcută aseară de către familia Iliescu. Cei doi nu se pot deplasa, dar vor să-și exercite acest drept garantat de Constituția României.

Ion Iliescu a avut anul acesta probleme grave de sănătate

Ion Iliescu a avut probleme grave de sănătate. Fostul preşedinte, ajuns la vârsta de 89 de ani, a fost internat în luna aprilie 2019 la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu” din Capitală pentru o afecţiune cardiovasculară.

Medicii de la spitaul Elias l-au trimis de urgență atunci pe Ion Iliescu la Spitalul CC Iliescu, deoarece avea o problemă cardiacă. S-a constatat că fostul șef de stat avea apă la inimă. Medicii au intervenit și i-au drenat apa de la inimă, care îi cauza acestuia oboseală cronică și alte probleme.

Ion Iliescu a condus statul român în trei rânduri, ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004. Între 1996-2000 și 2004-2008 a fost senator din partea PSD. A fost președinte de onoare al PSD.

Pe 13 iunie 2017, Ion Iliescu a fost trimis alături de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Miron Cozma și alții în judecată, pentru infracțiuni contra umanității.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×