Ion Cristoiu sare în apărarea Sorinei Pintea! Critici dure pentru Klaus Iohannis: „A introdus această mizerie, spunând că toți cei chemați la Parchet sunt penali”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 21:05
Ion Cristoiu sare în apărarea Sorinei Pintea! Critici dure pentru Klaus Iohannis: „A introdus această mizerie, spunând că toți cei chemați la Parchet sunt penali”
Ion Cristoiu sare în apărarea Sorinei Pintea, invocând prezumția de nevinovăție. Sursa foto: antena.ro

Curtea de Apel București a decis vineri ca Sorina Pintea, acuzată de săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, să fie plasată sub control judiciar. Imaginile cu fostul ministru al Sănătății în lacrimi, în timp ce era scoasă cu cătușe din spital și dusă înapoi în Arestul Central, au stârnit, însă, nenumărate reacții în spațiul public, majoritatea de revoltă la adresa modului în care s-au comportat oamenii legii.

Ion Cristoiu sare în apărarea Sorinei Pintea și îl critică pe Klaus Iohannis

Reputatul jurnalist Ion Cristoiu a comentat la rândul său pe marginea acestui subiect, reamintind de prezumția de nevinovăție, principiu potrivit căruia orice persoană este considerată nevinovată până când o sentință definitivă a instanței va demonstra contrariul.

Totodată, potrivit gazetarului, Marcel Ciolacu va avea cel mai mult de suferit în urma cazului Pintea, întrucât „ dintr-o imprudență, a anunțat că PSD va suspenda automat pe toți cei chemați la DNA sau la DIICOT”.

De criticile lui Ion Cristoiu nu a scăpat, însă, nici președintele României, Klaus Iohannis, văzut drept principalul vinovat pentru modul în care polițiștii au tratat-o pe fostul ministru al Sănătății. În opinia jurnalistului, șeful statului „a introdus această mizerie, spunând că toți cei chemați la Parchet sunt penali”.

Ce a spus Ion Cristoiu despre Sorina Pintea

Cred că în cazul de față nici nu trebuie să discutăm dacă este sau nu este adevărat. Trebuie să vedem implicațiile social politice ale acestui caz. Cine a câștigat și cine a pierdut.

Scandalul cătușelor i-a explodat în față lui Marcel Ciolacu pentru că, dintr-o imprudență, a anunțat că PSD va suspenda automat pe toți cei chemați la DNA sau la DIICOT.

E o teză a lui Klaus Iohannis aberantă pentru că orice om chemat la Parchet nu trebuie să fie neapărat vinovat, nici măcar când ajunge la a doua instanță.

În societățile democratice, procurorul este un punct de vedere. Are niște suspiciuni și vrea să vadă dacă ele sunt adevărate sau nu.

Chemarea, convocarea la Parchet nu înseamnă absolut nimic. Înseamnă o anumită suspiciune.

Un om e vinovat numai în momentul în care există o sentință definitivă. Klaus Iohannis a introdus această mizerie, spunând că toți cei chemați la Parchet sunt penali”, a explicat Ion Cristoiu la Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×