Ion Cristoiu, noi lămuriri despre Dosarul Revoluției: „Procesul, o super producție hollywoodiană!”

Ion Cristoiu, noi lămuriri despre Dosarul Revoluției: „Procesul, o super producție hollywoodiană!”
Ion Cristoiu a comentat despre Dosarul Revoluției *foto: antena3.ro

Reputatul jurnalist Ion Cristoiu a comentat după ce vineri a avut loc la Instanța Supremă primul termen în Dosarul Revoluției, acolo unde din cele 5.000 de persoane citate s-au prezentat 600. Cristoiu nu este deloc optimist cu privire la acest Dosar pe care îl numește o „super producție hollywoodiană”. Următorul termen pentru dosarul Revoluției a fost fixat anul viitor, pe 21 februarie.

Ion Cristoiu a vorbit despre dosarul Revoluției: „super producție hollywoodiană”

Ion Cristoiu susține că Dosarul Revoluției este unul foarte slăbuț și că procurorii încearcă să facă un show pentru a acoperi găurile din anchetă: „E o premieră în justiția mondială. Asistăm la o premieră în istoria justiției mondiale, și anume născocirea procesului super-producție hollywoodiană. Nu cred că mai există un proces unde să fie 5.000 de inși citați, dintre care unii morți. Când am spus super producție hollywoodiană, nu am spus întâmplător deoarece am asistat la o cunoscută operațiune pe care o practică procurorii.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În cazul de față nu Înalta Curte e de vină, că procurorii au cerut ca acești oameni să fie citați, și anume împingerea în plan secund a investigației penale care se face cu discreție, cu hărnicie, cu profesionalism, ci aducerea în prim plan, ca pe vremuri, a publicității, a spectacolului. Am asistat astăzi la un spectacol menit să acopere unul dintre cele mai subțiri dosare din istoria post-decembristă pentru că eu sunt, nu numai doctor în revoluție, dar și știu în ce constau acuzațiile aduse echipei Iliescu și probele.”

Ion Cristoiu: „Nu există nicio probă la ora actuală, cel puțin juridică”

Jurnalistul susține că a anchetat de-a lungul timpului dosarul Revoluției și că nu îl poți acuza cu nimic pe Ion Iliescu: „Nu există nicio probă juridică, vă garantez, era să zic cu prețul vieții. De 30 de ani, cercetători, printre care și eu, am căutat o singură dovadă care să arate ca Ion Iliescu a pus la cale psihoza teroristă. Sigur, avem o dovadă, care este o cuvântare a lui din 23 decembrie, în care vorbește de teroriști, dar poate să se apere, spunând că cineva l-a indus în eroare. Nu există nicio probă la ora actuală, cel puțin juridică. Toate volumele alea sunt mărturiile celor 5.000.

Nu cred că se va finaliza vreodată. Nu există nicio probă. Dacă ar fi fost, ar fi ieșit măcar într-o carte. Nici în cărți, nici în arhive nu sunt (probe). Noi, autoritățile, suntem schizofrenici. Noi nu putem aniversa Revoluția când în rechizitoriu se spune lovitură de stat. Acest rechizitoriu are două mari probleme. Este o reabilitare fără precedent a lui Ceaușescu și o contestare a răsturnării lui Ceaușescu. Și în al treilea rând, scoate din vocabularul autorităților cuvântul „revoluție”. Ei spun oficial „lovitură de stat”, nu „revoluție”, a mai spus jurnalistul, la Antena 3.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×