Ion Cristoiu, ipoteză privind eliberarea Elenei Udrea

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/12/2018, 11:35
Ion Cristoiu, ipoteză privind eliberarea Elenei Udrea
Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat o ipoteză incendiară privind eliberarea Elenei Udrea

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat o ipoteză incendiară privind eliberarea Elenei Udrea din Penitenciarul ”El Buen Pastor” din Costa Rica. Cunoscutul om de presă susține că la mijloc ar fi vorba despre o Operațiune de stat. Astfel, acesta a analizat toată mișcarea autorităților în ceea ce o privește pe Elena Udrea. Relatarea evenimentelor din ultimele zile: ”Documentele sunt trimise la MAE în aceeași zi. MAE se execută imediat.

Pe 23 decembrie 2018, dimineața, site-ul știripesurse.ro nota că MAE a trimis deja un curier diplomatic cu actele pentru a ajunge la Ambasada României din Mexic (care operează și pentru Costa Rica), urmînd ca de acolo să ajungă la San Jose, pentru a depune actele în original la Ministerul Justiției. Potrivit site-ului curierul a găsit loc doar la clasa Business. Din nenorocire, ajuns în Mexic, curierul își dă seama că nu mai poate ajunge la timp în Costa Rica unde luni e zi scurtă.

Ion Cristoiu a lansat o ipotezî privind eliberarea Elenei Udrea

Ambasada noastră intervine la ambasada Costa Rica din Mexic. Aceasta trimite electronic documentele la MAE din Costa Rica. MAE le trimite la Ministerul Justiției. De la Ministerul Justiției, documentele (deși nu originale) ajung la Ministerul Public. Ministerul Public cere Tribunalului din San Jose eliberarea. Tribunalul decide eliberarea. Documentele ajung la închisoare, Elena Udrea și Alina Bica sunt eliberate înainte de Crăciun. Pentru asta autoritățile din Costa Rica acceptă să lucreze peste program.

Ion Cristoiu, ipoteză privind eliberarea Elenei Udrea
Cunoscutul om de presă susține că la mijloc ar fi vorba despre o Operațiune de stat

Indiscutabil e bine că Elena Udrea și Alina Bica au fost eliberate înainte de Ziua de Crăciun.Eu însă, ca jurnalist întemeiat pe sesizarea abaterilor de la logica obișnuită, țin să reamintesc că: 1) Statul român n-a dat dovadă pînă zilele acestea de nici un pic de omenie față de Elena Udrea și Alina Bica. Presa din România a dus o întreagă campanie de denunțare a abuzurilor din cazul reținerii celor două și mai ales a condițiilor inumane din închisoare. Elena Udrea și Alina Bica sînt cetățence române. Ați auzit pe cineva de la MAE exprimîndu-și îngrijorarea față de felul în care cele două sînt tratate în Costa Rica? Consulul nostru în Mexic, răspunzător și de Costa Rica, n-a mișcat un deget, deși erau două cetățence românce.

Reputatul jurnalist a recapitulat faptele din ultima perioadă

2) Statul român se definește prin lentoarea tipică birocrației atotstăpînitoare. Dacă Elena Udrea ieșea din închisoare pe 23, înainte de Crăciun, sau pe 27 după Crăciun, birocrației românești postdecembriste i se rupea în paișpe, ca să mă exprim popular. Și cu toate acestea, birocrația românească intră în stare de alertă, se iuțește, lucrează peste program, se ostenește, numai și numai pentru ca Elena Udrea să facă în libertate Crăciunul.

Ion Cristoiu, ipoteză privind eliberarea Elenei Udrea
Acesta a analizat toată mișcarea autorităților în ceea ce o privește pe Elena Udrea

Mecanismul comunicării dintre instituții funcționează perfect, actele sînt trimise imediat de la o instituție la alta și sînt rezolvate cu o promptitudine halucinantă, de parcă ele ar fi fost așteptate în fiecare dintre instituții de o celulă de criză special constituită pentru rezolvarea cazului Elena Udrea. Această neobișnuită mobilizare e bizară de la un capăt la altul. În orice moment una dintre instituțiile implicate putea spune nu neapărat deschis – ia mai dă-o dracului pe corupta de Udrea, ce dacă face Crăciunul în închisoare. Cum a stat trei luni mai poate sta cîteva zile! Așa gîndește de obicei birocrația românească. Față de eliberarea Elenei Udrea n-a gîndit .Ion Cristoiu, ipoteză privind eliberarea Elenei Udrea

Firește, europenește așa trebuia să gîndească. Numai că pentru birocrația noastră gîndirea în cazuri obișnuite e lăsarea de pe o zi pe alta, plimbarea hîrtiilor, excesul de procedură. Elena Udrea e urîtă de moarte de Divizia Presă a SRI. Nici o televiziune, nici un site din rețea nu și-a exprimat revolta față de ceea ce Divizia Presă, în alte împrejurări, ar fi denunțat drept cheltuieli exorbitante pentru eliberarea Coruptei Elena Udrea. 

Acum, nu numai că n-au luat atitudine (site-ul ziare.com îl vînează pe Tudorel Toader pentru orice fleac, prezența de sîmbătă, 22 decembrie, ora 16 la sediu pentru a semna actele Coruptei n-a provocat nici o tresărire) dar mai mult faptele nici măcar n-au fost consemnate”, a încheiat Cristoiu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×