Ion Cristoiu, atac la Klaus Iohannis: “A stat cu nevasta la căldurică în decembrie 1989”

Bogdan Solomon  
înStiri de ultima ora
24/12/2019, 08:24
Ion Cristoiu, atac la Klaus Iohannis: “A stat cu nevasta la căldurică în decembrie 1989”
Ion Cristoiu, atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. Sursa foto: hepta.ro

Chiar dacă ne aflăm în pragul sărbătorilor de iarnă, Ion Cristoiu nu îl menajează deloc pe Klaus Iohannis. Prezența președintelui la evenimentele de comemorare a eroilor Revoluției nu îl încântă pe jurnalist, care îl acuză pe șeful statului că în decembrie 1989 a preferat să „stea cu nevasta la căldurică”, în timp ce mulți dintre cetățenii români plăteau cu propriile vieți prețul libertății.

Ion Cristoiu, acuzații dure la adresa lui Klaus Iohannis

A participat Klaus Iohannis la Revoluție? A ieșit în stradă asemenea a mii de oameni înainte de 22 decembrie 1989, sfidînd Securitatea și Armata? Evident, nu. În cadrul interviului de la Realitatea Tv din 22 septembrie 2014, l-am întrebat pe Klaus Iohannis ce-a făcut în decembrie 1989.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Așa cum se poate vedea din transcriere, dar și din banda video, Revoluționarul de azi Klaus Iohannis a stat cu nevasta la căldurică în zilele cînd alții ieșeau în stradă.

Pe 22 decembrie 1989, după Căderea lui Ceaușescu a ieșit și el în Piață, să sărbătorească împreună cu nevasta și prietenii. Cînd a început să se tragă, a tulit-o acasă!

Alții au rămas pe străzi, ca să înfrunte gloanțele. Noi nu-i pretindem lui Klaus Iohannis din decembrie 1989 să-și fi riscat viața, cum au făcut-o mulți concetățeni.

Noi îi cerem însă să pună capăt imposturii de Revoluționarul numărul unu al Patriei, la aniversarea a 30 de ani de la Evenimentele din decembrie 1989„, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

„Revoluția a fost o lovitură de stat dată de Moscova”

Totodată, Ion Cristoiu susține că Revoluția din decembrie 1989 nu a fost altceva decât o lovitură de stat pregătită cu mult timp înainte de „comuniștii promoscoviți din țară”, în frunte cu Ion Iliescu. De altfel, nu puțini au fost cei care au susținut că fostul șef al statului a confiscat evenimentul care a eliberat țara noastră de sub tutela comunistă.

Pe tot parcursul lui 1990, Ion Iliescu a fost contestat în stradă și în presa liberă (mică din punctul de vedere al numărului de publicații, mare, uriașă din punctul de vedere al forței, deoarece se pusese în slujba Adevărului și nu a Puterii FSN-iste), pentru că furase sau confiscase Revoluția făcută de Popor.

La vremea respectivă am scris că acuzația nu era adevărată.

Fusese o Lovitură de stat dată de Moscova prin intermediul comuniștilor promoscoviți din țară, conduși de Ion Iliescu și al unor grupări din Securitate și Armată care erau în stare de orice pentru a scăpa de Nicolae Ceuașescu și a-l înlocui cu un comunist cu față umană.

Cu toate acestea, mașinăria propagandistică a Puterii Iliesciste vorbea de o Revoluție și de Revoluționarul între Revoluționari Ion Iliescu. Teza Loviturii de stat puse la cale de Moscova scoate din discuție teza Revoluției.

Rechizitoriul Parchetului General i-a dat forța asumării oficiale. Prin urmare, nu mai putem vorbi azi de Revoluționarul între Revoluționari Ion Iliescu”, a mai scris Ion Cristoiu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×