Ion Cristoiu, anunț ferm după rechemarea lui George Maior din SUA! „Iohannis vrea să-și pună un om de-al lui”

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
21/12/2019, 13:41
Ion Cristoiu, anunț ferm după rechemarea lui George Maior din SUA! „Iohannis vrea să-și pună un om de-al lui”GALERIE FOTO
Publicistul Ion Cristoiu știe ce stă în spatele rechemării lui George Maior. Sursa foto - hepta.ro

Jurnalistul Ion Cristoiu a făcut un anunț ferm după rechemarea lui George Maior din SUA! Acesta crede că discutăm despre un interes evident pe care șeful statului îl are de a-și numi un apropiat în postul de ambasador. Cristoiu neagă vreun scenariu care să vizeze PSD-ul prin rechemarea lui Maior.

Ion Cristoiu, anunț ferm după rechemarea lui George Maior din SUA!

“Nu cred că face parte dintr-un făcut cu ochiul pesediștilor, deoarece era vorba de rechemare. Rechemarea e un fel de sancțiune. Ea nu s-a întâmplat, ea nu știm dacă a ajuns la președinte, dar poziția președintelui a fost ambiguă: a spus că o să facă o reevaluare, la anul…nu uitați că a răspuns unei întrebări.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Noi trebuie să ținem cont, în declarațiile politicienilor și de contextul în care au fost făcute. Una este când politicianul sau președintele ține un statement și asta înseamnă că voia să ne anunțe ceva și alta este când îl întreabă cineva.

„Iohannis vrea să-și pună un om de-al lui”

Și atunci, la întrebarea asta, dl. Klaus Iohannis a dat un răspuns din acesta de după piersic. Adică o să evaluăm, o să vedem”, a susținut Ion Cristoiu.

“Probabil că are și el un interes să scape de Maior, dar nu pentru că ar avea o antipatie, ci pentru că vrea, într-adevăr, să-și pună un om de-al lui. Deocamdată eu nu am văzut în acest răspuns vreo decizie luată.

Când politicienii încep să spună că vom evalua, atunci probabil e sigur că nu se întâmplă nimic. Dacă vrei să-l rechemi pe Maior, nu trebuie să-l reevaluezi. Din punct de vedere al puterii Klaus Iohannis are totul. Are și Ministerul de Externe, are și premierul, nici nu se pune problema să evalueze.

Evaluează ce? Se așază așa la masa și se gândește: ”ce fac, să-l rechem sau să nu-l rechem?” Evaluarea e făcută din mers. Probabil că a răspuns unei întrebări și nici el nu s-a decis ce face cu George Maior”, a continuat jurnalistul.

Scenariul cu George Maior chemat ca să preia PSD-ul nu stă în picioare. “Nu văd de ce trebuie să-l recheme pe Maior, câtă vreme Marcel Ciolacu este omul lui. Nu văd de ce trebuie să aducă pe cineva ca să-i dea partidul. După părerea mea, ar face un bine partidului. Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis să facă un bine PSD-ului.

George Maior e, totuși, o personalitate. El are nevoie de Marcel Ciolacu, se discută și de Vasile Dâncu. Dacă ați observat, se repetă anul acesta, istoria și din 2004 și din 2009, adică în primul an al unui președinte foarte puternic, la PSD vine cineva care joacă tontoroiul așa cum îi spune dl. președinte.

El nu are niciun interes să vină George Maior. El are o imagine, e ambasador la Washington, e om de stânga, nu văd de ce ar face Iohannis un bine PSD-ului și, în plus, nu văd de ce l-ar schimba pe dl. Ciolacu, care ați văzut că deja a anunțat că ”ar candida dacă…”

Până acum a zis că nu, acuma, deocamdată ”ar” – începe cu ”ar”. Dacă spune ”ar candida dacă” – atunci sigur candidează”, a mai explicat Ion Cristoiu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×