George Maior, la un pas de înlocuire! Klaus Iohannis nu-l mai vrea ambasador în SUA

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 15:42
George Maior, la un pas de înlocuire! Klaus Iohannis nu-l mai vrea ambasador în SUA GALERIE FOTO
Fostul sef SRI, George Maior, paraseste sediul DNA din Bucuresti, unde a fost audiat in calitate de martor, intr-un dosar de coruptie, in Bucuresti, marti, 10 septembrie 2019. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

George Maior este la un pas de înlocuire! Chhiar preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că acesta va fi schimbat din funcţia de ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

George Maior, la un pas de înlocuire!

„O să-l schimbăm. La începutul anului viitor vom începe această evaluare”, a spus şeful statului, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii organizată la Palatul Cotroceni.

Mai mult de atât, Klaus Iohannis a transmis că nu este obligatoriu ca mandatul de ambasador să se încheie la termen, adăugând că este posibil să se prelungească. „Mandatul este destul de flexibil”, a completat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis nu-l mai vrea ambasador în SUA

Vă reamintim că în ultima perioadă George Maior a avut mai multe probleme. Ambasadorul României în SUA a fost audiat la sediul DNA în calitate de martor în legătură cu vizita pe care Liviu Dragnea a făcut-o în SUA în urmă cu doi ani şi jumătate.

Acesta a susținut că nu a avut nicio implicare în organizarea vizitei respective. “Am fost audiat în calitate de martor, în legătură cu dosarul vizitei fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor în SUA.

De mult timp vroiam să vin. O discuţie foarte plăcută cu domnii procurorii. Dosarul este în procedură, nu pot să ofer detalii”, a declarat Maior, la ieşirea de la DNA.

Întrebat de jurnalişti de ce a fost chemat dacă nu a avut nicio implicare, George Maior a spus: “Ca martor, pot să spui multe despre contextul unei vizite”.

Și în luma mai a acestui an Klaus Iohannis a vrut să-l recheme pe George Maior în țară. „Am văzut documentul, iar imediat după summit (nr. summit-ul de la Sibiu) voi lua o decizie”, a declarat preşedintele, întrebat despre decizia cu privire la propunerea MAE de rechemare a lui Maior de la Ambasada României în SUA.

Întrebat în legătură cu informaţiile din Raportul Comisiei SRI privind verificări ale Agenţiei Naţionale de Integritate împotriva sa la sugestia lui Maior, Iohannis a răspuns: „Pentru mine contează toate datele importante şi vă asigur că sunt multe.

Pot să spun că nu m-am simţit confortabil nici în 2014, nici în 2013, când ANI exact în momentul în care am decis să devin membru PNL a hotărât să înceapă o procedură împotriva mea. Vom mai discuta aceste chestiuni, dar nu astăzi”.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×