Iohannis dă peste cap planurile PSD!

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
24/08/2018, 12:21
Iohannis dă peste cap planurile PSD!
Iohannis a convocat CSAT pe 4 septembrie, desi premierul tarii ar fi cerut o sedinta de urgenta.

Iohannis dă peste cap planurile PSD! Preşedintele a convocat CSAT pe data de 4 septembrie, deși premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să-l convoace de urgenţă. Guvernul a cerut convocarea de urgenţă a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, aşa a declarat joi premierul Viorica Dăncilă. Aceasta se va face în scopul de a putea adopta rectificarea bugetară. Un comunicat al Adrministraşiei Prezineţiale a anunţat că, vineri, preşedintele ţării a decis convocarea CSAT pe data de 4 septembrie.

Rectificarea bugetară nu se ştie sigur dacă va fi sau nu aprobată, deci această convocare a CSAT nu arată nicio garanţie. În cadrul şedinţei, potrivit comunicatului, vor fi discutate propunerile Guvernului de rectificare a bugetului instituţiilor de securitate naţională. A se preciza faptul că nu toţi membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare.

Citeşte şi: Ea e fata celebră, care a dat piept cu jandarmii, la protestele din 10 august!

Citeşte şi: Antena 1 pierde un membru! DJ Silviu Andrei se retrage din emisiunea lui Capatos

Iohannis dă peste cap planurile PSD!

Preşedintele ţării a convocat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pe 4 septembrie, deşi premierul ţării, Viorica Dăncilă, l+ar fi convocat de urgenţă. Sume importante vor fi pierdute, iar România va fi în pierdere din punc de vedere al imaginii. Toate pornesc de la bugetul diminuat considerabil din partea Guvernului. Sume importante vor fi pierdute de către instituţiile de securitate naţională, asta în cauzul în care rectificarea bugetară va fi aplicată.

PSD-ALDE a stârnit multe controverse după anunţarea rectificării bugetare. Preşedintele Iohannis a anunţat cu multe săptămâni în urmă o imposibilitate. Preşedenţia nu va mai putea organiza o serie de evenimente destul de importante. Acestea sunt important nu doar pentru România, ci şi pentru România în exterior.

Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Țării a inițiat procedurile pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului referitoare la rectificarea bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018, cu acordul individual al membrilor Consiliului, notificând în acest sens și Ministerul Finanțelor Publice în data de 21 august a.c.

Conform art. 6 alin. (3) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pentru emiterea unei hotărâri a Consiliului este nevoie de consensul membrilor acestuia.

 Întrucât nu toți membrii Consiliului au fost de acord cu avizarea propunerilor de rectificare, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru data de marți, 4 septembrie a.c., ora 13:00, având înscrisă pe Ordinea de zi analiza propunerilor de rectificare a bugetului de stat al instituțiilor cu atribuții în domeniul securității naționale pentru anul 2018. 

Secretariatul CSAT a respectat procedurile de lucru ale Consiliului, stabilite prin legea și regulamentul de organizare și funcționare.”

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării

CSAT este autoritatea administrativă autonomă investită, potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţional. Activtatea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este supusă examinării şi verificării parlementare. CSTA prezintă, în şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, rapoarte asupra activităţii desfăşurate. Anual, nu mai târziu de primul trimestru al anului următor, precum şi la cerera comisiilor permanente de specialutate ale Parlamentului sau ori de câte ori se cpnsideră necesar.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×