Ioan Gury Pascu ar fi împlinit azi 57 de ani! 2 ani de la moartea artistului

Raluca Ogaru  Maria Cristina  
înStiri mondene
30/08/2018, 15:43
Ioan Gury Pascu ar fi împlinit azi 57 de ani! 2 ani de la moartea artistului
Ioan Gury Pascu ar fi împlinit azi 57 de ani! 2 ani de la moartea artistului

Au trecut doi ani de la moartea lui Ioan Gury Pascu. Astăzi, 31 august 2018, regretatului artist ar fi împlinit 57 de ani. Gyuri Pascu s-a născut pe data de 31 august 1961, Agnita, Brașov. Cunoscut ca membru al grupului de comedie Divertis, încă din anul 1987, Gyuri a fost și un muzician extrem de talentat. A debutat în muzică în anul 1977 și a avordat diverse genuri muzicale precum rock, pop, blues și, surprinzător, reggae.

„Consider că este extrem de limitativ să cânți într-un stil și plictisitor pentru oameni. Eu când făceam discuri, mă gândeam că dacă, cumva, cineva totuși pune la un chef discul meu, să aibă mai multe feluri, să nu se plictisească. Dar nu din cauza asta, cred că așa le scriu, cum îmi vine inspirația, așa scriu. Nu stau cantonat într-un gen muzical”, spunea Gyuri Pascu.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Pe lângă activitatea pe care o avea în Grupul Divertis, Pascu a jucat și în filme de lung metraj precum O vară de neuitat,  în regia lui Lucian Pintilie și în Occident, regizat de Cristian Mungiu. Actorul a jucat și în foarte multe piese de teatru, precum Take, Ianke și Cadîr, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele.

2 ani de la moartea lui Ioan Gury Pascu. Artistul ar fi sărbătorit azi 57 de ani

Pe 26 septembrie vom comemora doi ani de la moartea lui Gyuri Pascu.

Ioan Gury Pascu a colaborat cu mai multe posturi de televiziune, printre care TVR 1, Antena 1 și Pro TV.  Ceea ce foarte mulți nu își mai amintesc despre marele actor este  despre implicarea sa ca jurnalist sportiv și comentator de sport.

În 2007, îndrăgitul actor de comedie apărăsit Divertis, motivând că nu-i plac glumele cu tentă politică ale lui Toni Grecu, liderul grupului. Trei ani mai târziu, în 2010, Pascu a suferit un atac cerebral și a fost internat pentru recuperare la Spitalul Universitar din București. La momentul respectiv se vehicula prin presă că atacul suferit se datora stresului din urma divorțului, deși Pascu a negat cu desăvârșire acest lucru. Tot atunci, datorită problemelor de sănătate, artistul a renunțat la alcool.

Gyuri a fost un artist complet! A scris chiar și mai multe cărți pentru copii

Perioada „Land of Jokes” și despărțirea de Divertis

După ce și-a revenit, Pascu s-a întors la Land of Jokes, seria de comedie produsă de o jumătate a distribuției de la Divertis pentru Pro TV, unde a jucat rolul lui Nemuriciul. Acela a fost momentul când realația dintre el și Toni Grecu a devenit și mai tensionată, care lucra pentru același trust de televiziune.

În 2011 se produce ruptura definitivă de grupul Divertis. Gyuri Pascu și restul colegilor săi pleacă definitiv din Pro TV, iar artistul începe să critice postul de televiziune pentru producerea emisiunii Românii au talent.

Ioan Gyuri Pascu a decedat pe data de 26 septembrie 2016, în urma unui infarct miocardic.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×