Ioan Chisăliță, senator PSD, inculpat de DNA în dosarul DRDP Timișoara: ”Nu am nicio legătură”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 15:22
Ioan Chisăliță, senator PSD, inculpat de DNA în dosarul DRDP Timișoara: ”Nu am nicio legătură”
Senatorul Ioan Chisăliță a fost audiat în dosarul DRDP Timișoara, în calitate de inculpat. Sursa foto: caon.ro

Ioan Chisăliță a fost audiat din nou, astăzi, 17 decembrie la sediul DNA. Senatorul PSD este acuzat de trafic de influență și corupție în dosarul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara.

Ioan Chisăliță, audiat alături de mai mulți politicieni în dosarul DRDP Timișoara

Ioan Chisăliță și mai mulți politicieni PSD din partea de vest a țării au fost audiați în cursul zilei de azi, 17 decembrie, într-un dosar de trafic de influență și corupție la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) din Timișoara.

Senatorul PSD de Caraș-Severin a fost audiat în calitate de inculpat și în urmă cu o săptămână. Ioan Chisăliță a precizat la ieșirea din sediul DNA Timișoara că nu are nicio legătură cu ”șpăgile” de la Arad. „Vreau să vă precizez că nu am nicio legătură cu șpăgile și cu ce se întâmplă la Arad. 

Ce alte persoane mai sunt învinuite împreună cu senatorul PSD

În rest, ce-am avut de declarat,am declarat. Am fost făcut inculpat în dosar”, a spus Ioan Chisăliță la ieșirea din sediul instituției, scrie pressalert.ro.

Anchetatorii îl acuză pe senatorul PSD de folosirea influenței, corupție și complicitate la abuz în serviciu. În acest dosar sunt vizați și alți parlamentari care au fost chemați marți, 17 decembrie, la sediul DNA Timișoara.

Printre persoanele audiate se numără deputatul Luminiţa Jivan, fostul ministru al Apărării şi vicepremier Mihai Fifor, dar şi fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc. Cei trei au fost chemați în momentul de față ca martori în dosar, potrivit bursa.ro.

Pe de altă parte, trei dintre inculpați au fost plasați sub control judiciar. Aceștia sunt Horgea Cristian, Miuţescu Elisabeta şi Ispravnic Cristian Ilie.

Totodată, au fost puși în libertate alte cinci persoane anchetate în dosar. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dispus eliberarea inculpaţilor Dima Cristian, Lucaciu Mircea Andrei, Pascu Patriciu-Mirel, Băeţan Vasile-Alin şi Stoenescu Anca-Patricia.

De asemenea, procurorii spun că la comiterea infracțiunilor au participat și alte persoane.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×